Braşov: FOTOGALERIE / Turistul salvat din Munţii Făgăraş a ajuns la Braşov cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: FOTOGALERIE / Turistul salvat din Munţii Făgăraş a ajuns la Braşov cu elicopterul
Braşov: FOTOGALERIE / Turistul salvat din Munţii Făgăraş a ajuns la Braşov cu elicopterul

Salvamontiştii din oraşul Victoria au salvat,  în această dimineaţă, un turist în stare de inconştienţă, în zona numită Fundul Văii. Bărbatul a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Spitalul Judeţean. GALERIE FOTO

Turistul are mai multe răni la picioare şi la cap, dar este într-o stare stabilă. El a fost găsit în zona Fundul Văii, la 1.800 de metri altitudine, de un grup de turişti cehi, care au anunţat Salvamontul duminică, în jurul orei 17.00. Aceşti turişti i-au acordat şi primul ajutor“, a precizat şeful Salvamont Victoria, Thomas Bross.

Operaţiune complicată

Turistul, în vârstă de 72 de ani, din Bistriţa-Năsăud, care s-a rătăcit duminică în Masivul Făgăraş, a fost adus de salvamontişti luni dimineaţă în zona Viştea Mare, într-un loc accesibil, de unde a fost preluat de un elicopter şi transportat la heliportul din cartierul Bartolomeu, iar de aici, cu o maşină a SMURD-ului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.
Şeful Salvamont Victoria, Thomas Bross, a precizat că, după mai mult de opt ore, pe o vreme rece cu ploaie, salvamontiştii au reuşit să-l coboare pe turist în zona Viştea Mare. Operaţiunea de salvare a fost realizată cu ajutorul unui elicopter, pentru a-l scoate pe bărbat din creierii munţilor.

S-a aventurat

Salvamontiştii spun că turistul nu era echipat corespunzător şi a ales un traseu destul de greu pentru vârsta lui. Vârstincul a plecat de la cabana Sâmbăta, unde şi-a lăsat bagajele, spre creasta muntelui. Deocamdată nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat pe traseu.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite