Braşov: Mirela Niţu este îndrăgostită de maşinile vechi / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Mirela Niţu este îndrăgostită de maşinile vechi / FOTOGALERIE
Braşov: Mirela Niţu este îndrăgostită de maşinile vechi / FOTOGALERIE

Este singura prezenţă feminină de la raliurile şi paradele de maşini vechi, la care participă cu un Opel GT din 1969.  Şi-a propus ca până la 40 de ani să înveţe să piloteze avioane şi îşi doreşte să-şi completeze colecţia de maşini „bătrâne“. Vezi aici mai multe imagini!

Profil

NĂSCUT: 13 februarie, 1972, Braşov
FAMILIE: necăsătorită
STUDII: Facultatea de Autovehicule Rutiere, Braşov

Prima dragoste în materie de maşini a Mirelei a fost „broscuţa“ tatălui, un Volkswagen 1300, din 1976. „Eram copil şi eram cea mai fericită când mă urcam în «broscuţa» noastră. A fost şi singura maşină a familiei şi pot spune că am iubit-o foarte mult“, mărturiseşte Mirela.
Încă din copilărie a fost curioasă să afle cum funcţionează maşinile şi era tot timpul pe lângă tatăl ei atunci când o repara. La 19 ani, „broscuţa“ a ajuns pe mâinile ei şi a fost foarte mândră să o conducă. În scrurt timp s-a apucat să o recondiţioneze şi a făcut asta cu propriile ei mâini, iar în trei ani a reuşit s-o facă nou-nouţă. „Când ai o asemenea pasiune investeşti timp, bani, nervi şi trebuie să fii sigur pe tine şi pe ceea ce vrei“, declară tânăra.

Sacrificii mari


Acum doi ani, Mirela şi-a cumpărat o maşină de epocă, de care s-a îndrăgostit pe internet, un Opel GT din 1969. Achiziţionarea bijuteriei a costat-o 10.500 de euro. „Am făcut sacrificii, am strâns bani şi mi-am cumpărat-o. A costat foarte mult, dar a meritat toţi banii. Am venit cu ea pe patru roţi din Germania şi nu aş vrea să o schimb pentru nimic în lume“, spune femeia.
 Mirela Niţu a participat la foarte multe parade de maşini clasice, dar şi la raliuri. Anul trecut a reuşit să obţină trofeul Best Carting Show, la Braşov Classic Rally, fiind posesoarea celei mai deosebite maşini dintre cele participante. „Toată lumea a fost surprinsă că m-am integrat atât de repede într-o lume a bărbaţilor, care mă privesc cu foarte multă admiraţie. Nu am fost niciodată privită cu misoginism, ba din contră, mă înţeleg bine cu toţi. În această lume a pasiunii, nu există loc pentru conflicte“, mărturiseşte Mirela.

Este şi mecanic

Pasiunea Mirelei pentru maşini a determinat-o să afle cât mai multe despre „anatomia“ acestora. A terminat Facultatea de Autovehicule Rutiere doar pentru că a dorit să afle cât mai multe despre maşini, dar nu a profesat niciodată în domeniu. În prezent, lucrează la Biblioteca Universităţii „Transilvania“.
Pentru Mirela, însă, fiecare plimbare cu maşina e o aventură. Nu de puţine ori şi-a reparat singură autoturismul atunci când a avut probleme. „Am mai furat şi de la unii şi alţii, dar cred că mai am multe de învăţat. Atunci când urci într-o maşină de epocă sentimentul este incomparabil. Parcă trăiesc în alte vremuri şi mă încearcă de fiecare dată emoţii“, spune Mirela.

Întrebări şi răspunsuri

Cu ce exemplar ai vrea să-ţi completezi colecţia?
Aş vrea să-mi iau un Volvo P1800 sau MG, ori un Morgan, dar deocamdată nu m-am hotărât. Cu siguranţă îmi voi mai lua una, pentru că, de obicei, dacă îmi doresc ceva, obţin. Mai am o maşină de teren, cu care îmi plimb câinii şi o folosesc pentru drumurile mai complicate. Când ies cu maşinile vechi, toată lumea întoarce capul după mine.
Mai sunt exemplare de Opel GT în ţară?
Din câte ştiu eu era una în Braşov cu mult timp în urmă, dar nu mai este funcţională, iar în ţară mai sunt vreo cinci.
Dar vreo şoferiţă?

Aveam o colegă la un moment dat, dar a schimbat locul şoferului cu cel al copilotului.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult animalele. Îmi place să călătoresc, îmi place grădinăritul. Mi-ar plăcea să pilotez avioane şi mi-am propus ca până la 40 de ani să fac asta“, mărturiseşte Mirela Niţu.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii invidioşi şi nici răutăţile lor. Eu sunt o fire foarte optimistă şi veselă şi nu-mi plac deloc conflictele. Viaţa este foarte frumoasă, dar trebuie să ştii să ţi-o trăieşti“, susţine femeia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite