Braşov: Masaj şi gimnastică, pentru viitoarele mămici / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Masaj şi gimnastică, pentru viitoarele mămici / FOTOGALERIE
Braşov: Masaj şi gimnastică, pentru viitoarele mămici / FOTOGALERIE

Femeile însărcinate sunt învaţate să fie „mămici“ şi sunt familiarizate cu fenomenul naşterii. Masajul, gimnastica, teoria despre sarcină şi naştere sau tehnicile de respiraţie sunt doar câteva dintre serviciile de care se bucură mămicile în devenire.

Cu tradiţie de peste 13 ani în Braşov, cursul prenatal „Vreau să fiu mamă“ este mijlocul prin care mămicile intră în universal noului lor „job“. Emoţia intrării într-un alt rol, resimţită de femeile pe cale să devină mame, poate fi suportată cu mai mult optimism, cu ajutorul a opt săptămâni de cursuri intensive despre toate elementele care însoţesc sarcina.

În Braşov există doar două entităţi care oferă astfel de cursuri: Clinica Eva şi Clinica Ginemedica, care se ocupă exclusiv de iniţierea mămicilor. „Pentru fiecare femeie sarcina este diferită. Ceea ce încercăm noi aici în primul rând este să arătăm că sarcina şi creşterea copilului nu mai este apanajul femeii, ci al familiei. De aceea, avem secţiuni speciale pentru tătici“, a spus Ecaterina Păun, lector la şcoala mamei de la Ginemedica.

Opt săptămâni  de curs

Nu numai mămicile pot participa la cursuri, ci şi tăticii pot să asiste la unele secţiuni ale pachetului. Cele opt săptămâni de curs sunt structurate pe mai multe capitole, prenatal, pediatrie şi consiliere socială şi psihologică. Practic, prin intermediul cursurilor viitoarele mămici se familiarizează cu echipamentul medical şi sala de naşteri şi chiar vizionează casete cu naşteri.

În plus, personalul medical le instruieşte pe mămici în legătură cu problemele pediatrice pe care le-ar putea întâmpina la naşterea copilului. De exemplu, pot afla cum să potolească plânsul copiilor, cum să-i îmbrace, despre alimentaţia sănătoasă a copilului, despre bolile ce pot apărea şi, în principiu, despre tot ceea ce trebuie să ştie o mămică în legătură cu primele luni de viaţă ale nou-născutului. În plus, aproape de finalul cursului femeile merg într-un itinerariu în Maternitate, pentru a se familiarize cu spaţiul în care vor naşte.

Teste pentru tătici

Viitorii părinţi primesc din partea echipei de medici şi suport în cazuri de stres, criză sau depresie. Mai mult, tăticii care vor să asiste la naştere sunt supuşi unor teste, pentru a verifica dacă sunt apţi pentru acest lucru. Clinicile sunt dotate la standarde occidentale, cu sală de gimnastică, sală de conferinţă, iar o şedinţă de curs costă 35 de lei şi este plătită doar de mămici.


Atestat de tătic

Pe lângă cele cinci zile legale de concediu, tăticii primesc un atestat la finalul cursului şi pentru a fi alături de soţie în perioada imediat următoare naşterii ei,  pentru care au dreptul să stea în concediu timp de 10 zile.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite