Braşov: FOTOGALERIE / Lucrările de pe ocolitoarea inaugurată de două ori au făcut primele victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: FOTOGALERIE / Lucrările de pe ocolitoarea inaugurată de două ori au făcut primele victime
Braşov: FOTOGALERIE / Lucrările de pe ocolitoarea inaugurată de două ori au făcut primele victime

„Ocoliţi Ocolitoarea“ se dovedeşte a fi un sfat bun pentru cei care vor să îşi scurteze drumul mergând pe tronsonul doi al acesteia. Un TIR, două camioane, dintre care unul cu butelii pline cu gaz şi o maşină de teren au fost implicate în primul accident provocat de lucrările încă nefinalizate de pe tronsonul doi al ocolitoarei Braşovului. VEZI GALERIA FOTO

CITEŞTE ŞI:


Accidentul în care au fost avariate patru autoturisme şi şase oameni au fost la un pas de moarte, s-a produs pe podul de pe tronsonul doi al ocolitoarei Braşovului. În zonă se efectuează lucrări la a carosabil deşi ocolitoarea a fost inaugurată până acum de două ori. „Eu am oprit pentru că era coloană din cauza lucrărilor de aici şi am simţit că a intrat cineva în spatele meu. Imediat am mai simţit de încă două ori că s-a mai buşit cineva“, povesteşte Mircea Gheorghe, şoferul tirului implicat în accident. În spatele tirului a intrat un camion plin cu butelii încărcate. „Bătea soarele puternic în faruri şi nu am văzut că a frânat. Nu am văzut nici avariile. În spatele meu a mai intrat o maşină de teren şi în ea încă un camion“, spune şi Costel Cătălin Enache, de 27 de ani.

Descarcerare dificilă

Pentru salvarea unuia dintre pasagerii camionul încărcat cu butelii, pompierii de la descarcerare au muncit mai bine de 40 de minute. „A fost foarte greu pentru că victima a fost prinsă chiar sub bordul maşinii şi traversa s-a rupt. Noi nu am mai avut de ce să prindem pentru a trage bordul afară. Am intervenit cu absolut tot echipamentul din dotare“, a declarat pentru Adevărul de Seară lt. Alin Berevoescu, din cadrul ISU Braşov. Victima a fost conştientă pe tot parcursul descarcerării. „Victima este stabilă hemodinamic şi respirator şi a fost monitorizat pe tot parcursul descarcerării. Este conştient şi singurele răni sunt în zona picioarelor. Mai există încă cinci persoane implicate în accident dintre care una cu un hermatom la gambă, dar care refuză transportul la spital“, ne-a spus şi dr. Cristina Vecerdi, medic al SMURD Braşov.

Viteză mare

Martorii la accident spun că toţi cei implicaţi în accident aveau viteză mare, însă că este un lucru normal pentru acel sector de drum. „Am văzut un nor de praf şi mi-am dat seama că s-au buşit. Eu m-am oprit la timp, dar la foarte mică distanţă de ultima maşină. Noroc că ultimul camion a încercat să evite şi a izbit maşina de teren în partea dreaptă. Dacă intra direct îl făcea praf pe şofer şi cei din camionul cu butelii ar fi fost mult mai grav“, crede Ion Negoescu, martor al accidentului.

Traficul pe ocolitoare a fost blocat pe ambele sensuri mai bine de două ore şi oamenii legii au întors din drum maşinile care au vrut să meargă pe acest tronson.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite