Braşov: Curs de origami, în aer liber / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Curs de origami, în aer liber / FOTOGALERIE
Braşov: Curs de origami, în aer liber / FOTOGALERIE

Broscuţe, morişti, păsări şi alte animăluţe sunt doar câteva dintre figurinele care au ieşit din mâna copiilor braşoveni la cursul de origami, oraganizat în aer liber, la Târgul Slow Food.

FOTOGALERIE AICI!

Mânaţi de curiozitate şi cu chef mare de joacă micuţii care au trecut astăzi pe la târgul de produse tradiţionale „Slow Food“ au fost supuşi la o serie de exerciţii de imaginaţie, prin arta origami. Copiii au plecat acasă cu figurinele create şi au promis că se vor întoarce în fiecare luni, la cursul de origami, ce are loc la „jucăriotecă“, una dintre filialele Bibliotecii Judeţene. „Am improvizat un curs de origami ad-hoc şi vizitatorii târgului a putut lua parte la o lecţie de iniţiere în origami şi am ales cele mai simple figurine. Copiii au foarte încântaţi de ceea ce au realizat“, a spus Cătălin Andrei, maestru origami şi voluntar la centrul Pilot de Voluntariat, oraganizatorul cursului.

Ce este origami?

Origami este arta japoneză a plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginaţia celui care pliază hârtia, dar există şi categorii de forme tradiţionale care includ flora şi fauna. Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc şi dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite