Braşov: Constantin Damian ne învaţă cum să ne personalizăm bijuteriile / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Constantin Damian ne învaţă cum să ne personalizăm bijuteriile / FOTOGALERIE
Braşov: Constantin Damian ne învaţă cum să ne personalizăm bijuteriile / FOTOGALERIE

Este un „vrăjitor“ atunci când vine vorba de bijuterii. Pentru el nu există bucurie mai mare decât să-şi vadă clientele mulţumite de ceea ce au creat ele însele. Mai multe imagini cu bijuterii care îţi iau ochii, găseşti aici!

Profil

NĂSCUT: 1 mai 1958, Braşov
FAMILIE: căsătorit, un băiat
STUDII: Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini

Doamnele şi domnişoarele se simt ca în paradis în magazinul domnului Constantin. Pentru a-şi creea cele mai potrivite bijuterii şi accesorii, ele petrec ore întregi printre pietre semi-preţioase, biluţe din sticlă, bile din lemn şi plastic, perle de cultură şi chiar şi cristale Swarowski. Pentru a aţâţa inspiraţia clientelor, Constantin Damian crează pe loc bijuterii, având la dispoziţie un fel de mini-atelier, din care nu lipseşte niciun instrument.

Bijuterii coapte în bucătărie

Atracţia tinerelor este, însă, fără doar şi poate, pasta de modelaj fimo, ce poate fi achiziţionată în felurite culori, pe care clientele le combină acasă exact aşa cum doresc şi apoi le bagă la... cuptor. „Acest mod de a-şi crea bijuteriile este exact ca în buncătărie, mai ales că acolo se şi fac. Aşa cum reţetele se descoperă din întâmplare, şi în aceste bijuterii descoperi forme la care nu te aşteptai, şi chiar dacă ai greşit un pic când ai tăiat compoziţia cu cuţitul, constaţi la final că ţi-a ieşit ceva extraordinar de frumos“, explică Damian.

Cliente ucenice

Unele dintre clientele fidele ale magazinului plin de inspiraţie au fost intersate să realizeze singure accesoriile, chiar sub atenţia maestrului Damian. Cea mai tânără clientă este o fetiţă de numai zece ani, care a dorit să confecţioneze un colier pentru mama sa. Au fost şi cazuri în care anumite grupuri de tineri au dorit să-i ajute pe bolnavii asistaţi de la Hospice „Casa Speranţei“. L-au rugat de Constantin Damian să le „vândă“ secretul, pentru a putea confecţiona bijuterii, pe care le-au vândut la rândul lor ori le-au lăsat chiar la vânzare, în magazinul lui Damian. Banii obţinuţi au mers la copiii bolnavi de la Hospice.

Diversificare pentru creativitate

Nu numai bijuteriile sunt atracţia micului magazin, ci şi posibilitatea clienţilor de a personaliza obiectele pe care vor să le dăruiescă celor dragi sau pe care le pot folosi în scop personal. Persoanele care vor să-şi dezvolte un hobby se pot „alimenta“ cu materie primă din magazinul domnului Damian şi-şi pot realiza acasă podoabele, după pofta inimii. De exemplu, amatorii îşi pot realiza singuri invitaţiile pentru diferite ocazii speciale din viaţa lor, alţii pot să-şi confecţioneze cărţi de vizită sau felicitări, şi asta cu ajutorul unor instrumente „magice“, de la forfecuţe cu model, la dispozitive pentru personalizarea plicurilor. „Ideea este că fiecare îşi poate pune amprenta pe ceea ce crează. Cred că şi pentru un copil este o activitate practică şi creativă. Încerc, în acest mod, să-i conving pe părinţi că este mult mai bine ca fiii lor să-şi dezvolte creativitatea, în loc să se uite la televizor“, mai spune Damian. Unele dintre clientele cele mai talentate ale domnului Damian îşi aduc creaţiile spre a fi vândute în magazinul bărbatului. În plus, aici pot fi găsite şi bijuterii prete-a-porte, care sunt ceva mai scumpe decât cele făcute pe loc.

Întrebări şi răspunsuri


Puteţi face un portret al persoanelor care vă calcă pragul magazinului?
Am variante pentru toate vârstele. Tinerele vin în mod special pentru a-şi modela bijuterii cu pastă de modelaj, iar tot ceea ce înseamnă culoare le reprezintă. În schimb, doamnele vin să-şi facă bijuterii din perle, pietre semipreţioase sau murano şi îşi fac mai ales bijuterii elegante.

Cum de v-a venit ideea să deschideţi un asemenea magazin?

Ideea nu a fost a mea. Nu vreau să mă declar „părintele“ ei, ci de la două studente cu care am colaborat foarte bine acum doi ani şi cu care am rămas prieten foarte bun. Ele aveau talentul, iar eu le-am completat cu spaţiul pe care l-am pus la dispoziţie şi am reuşi să dezvoltăm împreună ceva foarte frumos.

Ce-i place
„Îmi place sinceritatea, deschiderea şi adevărul ortodox. Sunt un creştin practicant, merg în fiecare dumincă la biserică“, mărturiseşte Damian.

Ce nu-i place

„Nu-mi place minciuna şi nu-mi place că suntem denigraţi ca români. Eu, de exemplu, de 1 decembrie ofer gratuit braşovenilor cocarde. Cred că suntem victimele unei denigrări şi teoria mea este că, respectând tricolorul, câştigăm şi respectul altora“, susţine bărbatul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite