Braşov: Ceremonial străvechi pentru înmormântarea unui june / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ceremonial străvechi pentru înmormântarea unui june / FOTOGALERIE
Braşov: Ceremonial străvechi pentru înmormântarea unui june / FOTOGALERIE

Eugen Prişcu a fost condus în urmă cu o oră pe ultimul său drum. Familia îndurerată, dar şi prietenii şi o parte din gruparea Junilor Roşiori au luat parte la ceremonia de adio de la Biserica Sfântul Nicolae, din Şchei. Mai multe imagini AICI!

CITEŞTE ŞI:

  • Braşov: Doliu în comunitatea Junilor braşoveni
  •  Braşov: Doi tineri au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon



Eugen Prişcu, tânărul june, care a murit vineri intoxicat, împreună cu iubita sa, a fost înmormântat astăzi cu onorurile Junilor Roşiori. Zeci de braşoveni din cartierul Şchei s-au adunat la Biserica Sfântul Nicolae, pentru a aduce un ultim omagiu celui ce a fost Eugen Prişcu.

Îmbrăcaţi în straiele cu care obişnuiesc să participe la sărbători, roşiorii, mai săraci cu un membru şi trişti că fratele lor a pierit atât de tragic, au fost alături de familia împietrită de durere.

Înmormântat ca un cavaler

Aşa cum cere tradiţia cavalerească a junilor, calul care i-a aparţinut regretatului june a fost adus la ceremonie, iar şaua pe care ar fi trebuit să încalece Eugen a fost intoarsă invers şi acoperită cu o bucată de doliu.

Este o tradiţie a cavalerilor din trecut. Pe vremuri se întorcea şeaua, se aşeza invers şi se acoperea cu o pânză neagră, iar de şea se legau şi ghetele mortului. Acest obicei reprezintă ultimul drum al lui Eugen împreună cu gruparea. A fost încă de la 14 ani la Junii Tineri, apoi a trecut la Curcani şi acum era la Roşiori. Era un coleg deosebit“, ne-a spus Alexandru, unul dintre junii roşiori.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite