Braşov: Căldură cerşită în stradă / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Căldură cerşită în stradă / FOTOGALERIE
Braşov: Căldură cerşită în stradă / FOTOGALERIE

Peste 200 de făgărăşeni s-au adunat astăzi în faţa prefecturii Braşov să ceară căldură în calorifere şi apă caldă la robinete. Oameni sunt disperaţi că vor ajunge de la 1 noiembrie în situaţia braşovenilor aşa că s-au îmbarcat în autocare şi au mers la reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Braşovului, unde au depus memorii individuale. VEZI AICI IMAGINI DE LA PROTEST Mai citiţi şi: Protest pe te

 Primăria Făgăraş a primit o notificare prin care este anunţată că furnizarea gazului către Ecoterm va fi sistată de la începutul lunii viitoare, pentru neplată. „Asta înseamnă că nu vom mai a avea nici apă caldă şi nici căldură şi se anunţă temperaturi scăzute. Noi ce facem? Murim de frig? Vor să ne omoare, să ne extermine! Suntem ai nimănui!“, spune revoltat Ercsei Ştefan, de 64 de ani. „Astăzi e ziua mea şi mi-o petrec pe drumuri şi în frig ca să îmi cer drepturile. Sunt cu plata la zi la Ecoterm şi risc să rămân fără căldură şi apă caldă în prag de iarnă“, se plânge şi Alexa Elnea, de 53 de ani.

Braşovul mai mult, Făgăraşul nimic

Ecoterm Făgăraş ar fi trebuit să primească din partea guvernului o subvenţie de 1.200.000 de lei. Deşi promişi, banii nu au mai ajuns la Făgăraş. „Cum se poate ca Braşovul să primească în plus cu 2.000.000 de lei faţă de cât are nevoie şi noi să rămânem fără nimic şi să stăm în frig? Cofinanţarea Guvernului pentru CET Braşov era de 54.000.000 de lei. A primit prin hotărâre de Guvern suma de 56.000.000 şi s-a rezolvat problema de aici. De ce nu ne-a trimis şi nouă cât a promis?“, se întreabă şi făgărăşanul Adrian Neag.

Dacă Ecoterm nu va primi banii promişi de Guvern, peste 20.000 de făgărăşeni vor rămâne fără căldură şi apă caldă de la 1 noiembrie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite