Braşov: Predealul ar putea pierde găzduirea satului olimpic FOTE 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baze de schi şi biatlon lăsate în paragină. Aceasta ar putea fi imaginea pe care o va oferi Predealul la competiţia din 2013 a Festivalul Tineretului Olimpic (FOTE), ce va avea loc în localităţile de pe valea Prahovei, Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov şi Râşnov.

Baza de biatlon de pe Valea Râşnoavei şi Pârtia Clăbucet, de sub telescaun ar trebui să intre în modernizare, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Este mai mult ca posibil ca Predealul să piardă găzduirea satului olimpic de la Festivalul Tineretului Olimpic 20013. Autorităţile au primit fonduri în valoare de 135 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Tineretului şi Sportului iar lucrările nu au început, deşi ar fi trebuit să fie demarate în luna august a anului acesta“, a spus Puiu Gaşpar, secretar general al Federeaţiei Române de Schi Biatlon.

Pe de altă parte, primarul Predealului, Ionel Goidescu a dat asigurări că lucrările au început deja şi că mai este timp suficient ca toate problemele bazelor sportive să fie rezolvate.

La pârtia de sub telescaun au început deja lucrările. Pe Valea Râşnoavei vom demara lucrările la anul. Cu siguranţă vom avea timp să le terminăm până în 2013. Conform graficelor noastre lucrările ar trebui să fie gata în două luni la Clăbucet“, a spus primarul Predealului.

Renovarea bazelor sportrive de la Predeal costă aproximativ 230 de miliarde de lei vechi, din care 135 au venit de la minister, iar restul ar trebui investiţi de la bugetul local. Între timp, în celelalte viitoare sate olimpice lucrările se apropie de final.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite