Braşov: Amariei, de la Rulmentul Braşov, la FCK Handbold Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Amariei, de la Rulmentul Braşov, la FCK Handbold Copenhaga
Braşov: Amariei, de la Rulmentul Braşov, la FCK Handbold Copenhaga

Interul Carmen Amariei a semnat, miercuri, un contract valabil pentru sezonul 2009-2010 cu deţinătoarea Cupei Cupelor, formaţia daneză FCK Handbold Copenhaga, unde va fi antrenată de Anja Andersen, cu care a câştigat de două ori Liga Campionilor.

După experienţa nefastă de la Rulmentul Braşov, de unde a plecat liberă de contract din cauza restanţelor financiare ale vicecampioanei, handbalista Carmen Amariei a decis să accepte oferta formaţiei daneze FCK Handbold Copenhaga. În capitala daneză, handbalista în vârstă de 30 de ani îşi va reîntâlni câteva din fostele coechipiere, dar şi pe antrenorul Anja Andersen, cu care câştiga de două ori Liga Campionilor, în 2005 şi 2007, dar sub culorile clubului Slagelse.

Se bucură că pleacă

„Sunt fericită că am revenit în Danemarca, unde nivelul handbalului este ridicat şi unde am câştigat de două ori Liga Campionilor. Echipa abia s-a reunit, eu am făcut doar două antrenamente, dar de acum va începe greul. Nu s-a discutat încă de obiective pentru noul sezon, dar în mod sigur vor fi obiective serioase, având în vedere că vom juca în turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor”, a declarat componenta naţionalei României, pentru MEDIAFAX.


Profitând de faptul că se află în capitala daneză, dar şi că programul echipei nu este încă foarte aglomerat, Carmen Amariei va viziona miercuri seara meciul tur din turul doi preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, dintre FC Copenhaga şi FK Mogren (Muntenegru). "Fotbaliştii de la Copenhaga se antrenează aproape sub geamul apartamentului unde locuiesc acum. Pot să le urmăresc pregătirea zilnic", a glumit handbalista.

Regretele lui Muller


La rândul său, pe marginea acestui subiect, tehnicianul CS Rulmentul, Herbert Muller, a subliniat: „Îmi pare rău că am pierdut-o definitiv pe Carmen Amariei. Este o jucătoare extrem de importantă şi ne ajuta mult în sezonul viitor dacă rămânea la Braşov. Din păcate nu a rămas alături de noi, regretele sunt tardive şi trebuie să ne descurcăm şi fără ea. Sper din tot sufletul să ne înţelegem măcar cu Barbosa sau Horvath, fiindcă avem mare nevoie de handbaliste valoroase, cu experienţă. Pentru Amariei, transferul la Copenhaga reprezintă un mare pas înainte”.

Noua sa echipă, FCK Handbold, a cucerit sezonul trecut Cupa Cupelor, iar în campionatul intern a încheiat pe locul trei. În sezonul 2009-2010, formaţia daneză va evolua în Liga Campionilor, urmând a găzdui grupa a treia de calificare din turul doi, în care va juca împotriva echipelor FTC Budapesta (Ungaria), HC Smart (Ucraina) şi o formaţie venită din primul tur al competiţiei. Prima clasată se va califica în grupa D a Ligii Campionilor, în care se află deja formaţiile Larvik HK (Norvegia), HC Dinamo (Rusia) şi Buducnost Podgorica (Croaţia).

În campionatul danez, Carmen Amariei se va duela cu coechipiera sa de la echipa naţională, extrema dreapta Cristina Vărzaru, care evoluează la campioana şi câştigătoarea Ligii Campionilor, Viborg HK.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite