Braşov: FC Braşov a învins cu noroc pe Unirea Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: FC Braşov a învins cu noroc pe Unirea Alba Iulia
Braşov: FC Braşov a învins cu noroc pe Unirea Alba Iulia

Viorel Moldovan a debutat cu un succes la FC Braşov, „stegarii” învingând în deplasare, pe Unirea Alba Iulia, cu 1-0, prin golul marcat de Hadnagy, în minutul 40. Gazdele puteau primi un penalty în minutul 53, la o intrare imprudentă a lui Nae Constantin asupra lui Rade Veljovic, dar centralul a lăsat jocul să continue.

Chiar dacă nu a fost peste adversari din punct de vedere fotbalistic, FC Braşov şi-a adjudecat cu mult noroc o victorie extrem de importantă. Lipsa de experienţă a jucătorilor lui Adrian Falub şi-a spus cuvântul, gazdele ratând nepermis de mult din poziţii ideale. De partea cealaltă, „stegarii” au fost mai pragmatici şi au speculat la maxim puţinele acţiuni ofensive. Impulsionaţi de debutul pe prima scenă fotbalistică, „uniriştii” au preluat conducerea jocului încă din startul partidei. Tânărul atacant Grozav a fost cel mai periculos om al gazdelor, acesta fiind blocat cu greu de apărătorii braşoveni.

De partea cealaltă, Nae Constantin a greşit în dese rânduri, Roman nu şi-a regăsit forma din finalul campionatului trecut, iar Zaharia a fost depăşit în multe momente ale jocului. Golul a căzut în minutul 40, pe un fond de dominare al gazdelor: Cătălin Munteanu a centrat perfect de pe stânga, iar Hadnagy a pus latul pentru 1-0. Replica adversarilor a venit la doar patru minute distanţă. Cristea a executat ideal o lovitură liberă de la 18 metri, dar Coman a respins cu un ultim reflex în bară.

Penalty discutabil


Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 53: Rade Veljovic a intrat în careu şi a fost deposedat la limita regulamentului de Nae Constantin. Arbitrul a considerat că Veljovic a simulat şi a acordat lovitură liberă pentru „stegari”. Totuşi, egalitatea se putea restabili în minutele de prelungire, dar băieţii lui Adrian Falub au ratat o ocazie monumentală. Astfel, Dani Coman a ieşit greşit pe o centrare, mingea a ajuns la Grozav, dar acesta nu a fost capabil să reia în poarta goală, fiind blocat în ultimă instanţă de Cristescu. 

Unirea: Cernea - S. Rădoi, Poverlovici (Sergiu Costea 63), Bumbac, Bucurică - I. Bălan, Dâlbea (Olah 73), Fl. Dan, C. Cristea (Verdeş 83) - Veljovic, Grozav     Antrenor: Adrian Falub.

FC Braşov: Coman - I. Voicu, Abrudan, N. Constantin, Ezequias - Roman, N. Grigore (Cristescu 87), Ilyes, C. Munteanu - Zaharia (Nene 90), Hadnagy (Dedu 76)    Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonaşe galbene: Dâlbea 36, Veljovic 53, Cernea 65 / N. Constantin 55

Arbitri: Marian Bordean - Mircea Orbuleţ, Liviu Ciubotariu

Stadion: Victoria-Cetate; Spectatori: 5.000

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite