Braşov: Iubeşte FC Braşov de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi echipa a trecut prin multe momente critice, iar numărul spectatorilor care populează Stadionul „Tineretului” este redus, FC Braşov se poate mândri cu cel mai înfocat suporter pentru care ziua începe şi se termină doar cu gândul la „galben-negrii”.

Constantin Oprea este fanul numărul unu al „stegarilor” încă din 1969, timp în care dragostea pentru FC Braşov a prins rădăcini. Pasiunea pentru gruparea de la poalele Tâmpei s-a aprins în urmă cu 40 de ani, iar de atunci, suporterul braşovean a păstrat istoria clubului în circa 150 de albume cu poze, articole şi materiale despre „galben-negrii”.

Fotbalist la FC Braşov


La sfârşitul anilor ’60, Constantin Oprea a evoluat la juniorii lui FC Braşov, având privilegiul să respire acelaşi aer cu legende ale fotbalului local, precum Nae Pescaru, Adamache sau Ivăncescu, cei care erau idolii oricărui copil braşovean. „Pentru mine, cei trei erau pe un soclu, de neatins. Din acele momente s-a aprins flacăra pasiunii pentru FC Braşov, care arde şi în ziua de azi. Momentul Mexico ’70 a reprezentat vârful de glorie al fotbalului braşovean. Faptul că am avut trei „tricolori” la Mondialul din Mexic a reprezentat o performanţă notabilă.

Prieten cu Nae Pescaru


Pasiunea interlocutorului pentru culorile galben-negre a fost apreciată şi de jucători celebri, care au marcat istoria lui FC Braşov. Astfel, Constantin este prieten foarte bun cu Nae Pescaru, cu care ţine legătura constant. „Nae Pescaru este cel mai mare fotbalist pe care l-a avut FC Braşov de-a lungul istoriei”, este convins cel care are abonament de 35 de ani la meciurile „stegarilor”.

Sacrificii pentru FC Braşov

În timp, FC Braşov a devenit parte din viaţa lui Constantin Oprea, acesta având mii de articole, poze şi materiale cu „stegarii”, pe care le preţuieşte mai mult decât orice. „Am depus eforturi considerabile ca să-mi fac această colecţie, în special financiar vorbind. Înainte de ’90 nu găseam multe înformaţii despre echipă, dar eram la curent cu tot ceea ce apărea în presă. După Revoluţie, nu am ratat nicio noutate referitoare la „galben-negrii”. Chiar dacă am avut mici conflicte şi cu soţia, până la urmă familia mi-a înţeles pasiunea şi m-a sprijinit.  Problema este că nu prea mai am loc în casă să-mi depozitez întreaga colecţie”, a precizat cel mai înfocat susţinător al „stegarilor”.

Apreciat de Răzvan Lucescu

Constantin Oprea a fost vizitat în urmă cu câteva săptămâni de tehnicianul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu. „Juniorul” a rămas impresionat de ceea ce a găsit în casa celui care se confundă practic cu istoria clubului de la poalele Tâmpei. „A stat circa trei ore la mine şi s-a uitat prin colecţia mai recentă. A rămas mut de uimire. Mi-a propus să-i dau un album şi să-mi ofere la schimb o minge cu autograf. Sincer, îmi este foarte greu să renunţ la arhiva mea, chiar şi pentru Răzvan, pe care îl consider cel mai valoros tehnician pe care l-a avut FC Braşov”, a completat cel care a fost vizitat chiar şi de preşedintele „stegarilor”, Dinu Gheorghe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite