Expoziţie de flori, în Piaţa Sfatului (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petunii, bonsai, ficuşi, orhidee, cactuşi, muşcate şi portocali sunt doar câteva din plantele expuse în Piaţa Sfatului. Dacă iubiţi florile şi doriţi să vă înfrumuseţaţi casa sau grădina, nu ezitaţi să vizitaţi expoziţia de flori din Piaţa Sfatului.

Mai mulţi producători şi importatori din ţară s-au reunit la Braşov, chiar în buricul târgului, pentru a înfrumuseţa viaţa braşovenilor cu o floare.

Preţul florilor aduse la Braşov variază de la un leu până la 1.600 de lei. Cele mai ieftine flori sunt petuniile pentru jardinieră, urmate de muşcatele pentru teresă şi alte mici plante de terasă care ajung până la şase lei.

image

În plus, în Piaţa Sfatului găsiţi şi bulbi de gladiole (1,5 lei), begonii (3 lei) şi crini imperiali (4 lei), aduşi din Olanda.

image

Pentru cei care adoră bonsaii, trebuie să ştie că preţul acestora variază de la 57 la 100 lei, ficusul între 6-10 lei, orhideele între 35-40 de lei, cactuşi cu şapte lei şi floarea pasiunii, care se vinde cu 30 de lei.

image
image

Portocalul, 1.600 de lei

Cea mai scumpă plantă din Piaţa Sfatului este un portocal de un metru şi 70 de centimetri, pus la vânzare cu 1.600 de lei. „Este de fapt un citric a cărui fructe pot rezista aproape un an de zile", a spus Gabriela Ţiplea, din Târgovişte.

image

Braşovenii au aşteptat cu drag şi ediţia din acest an a expoziţiei de flori. „Am cumpărat două petunii pentru balcon. Preţul de 15 lei bucata mi se pare rezonabil. În fiecare an venim şi luăm de aici flori", a spus Alexandru Vancea.

Flori din foi de porumb

Magdalena Schister, din Târgu-Mureş a adus la Braşov flori de decor. Trandafirii şi garoafele de diferite culori sunt două dintre cele 29 de modele de flori de decor pe care artista le realizează din foi de porumb.

image

„O astfel de floare o realizez în jumătate de oră. Mulţi români, dar mai ales turişti sunt încântaţi de aceste flori de decor", a spus femeia.

Expoziţia de flori din Piaţa Sfatului va fi deschisă până astăzi, la ora 20.30. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite