Braşov: Expoziţie de fotografie, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Expoziţie de fotografie, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO)
Braşov: Expoziţie de fotografie, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO)

Muzeul de Artă găzduieşte expoziţia de fotografie „Brassaï - 110“, organizată cu prilejul împlinirii a 110 ani de la naşterea artistului Brassaï. Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 noiembrie. GALERIE FOTO AICI.

Pasionaţii de fotografie pot admira frumoasele lucrări ale artistului fotograf Brassaï, născut la 9 septembrie 1899, la Braşov. Expoziţia reuneşte 65 de piese, printre care lucrări din albumul „Parisul noaptea“,  dar şi trei lucrări din seria „Normandia“ şi altele din ţările prin care a călătorit fotograful. În plus, vizitatorii pot admira şi documente şi poze de familie ale artistului.

Despre artistul Brassaï

Francez de origine maghiară Gyula Haláz jr, a activat sub pseudonimul Brassaï, adică „din Braşov“. A fost un artist complex, pasionat atât de fotografie, cât şi de pictură, sculptură, cinematografie şi publicistică. Atras fiind de pictură şi sculptură, braşoveanul a studiat la Academia de Arte din Budapesta şi la Academia Locală de Arte Frumoase din Charlottenburg. Din anul 1924 s-a stabilit definitiv la Paris, unde a locuit vreme de şaizeci de ani.

Opera sa cuprinde imagini din viaţa de noapte a Parisului, prietenul său, scriitorul Henry Miller  supranumindu-l „Ochii Parisului“. Deşi artistul a călătorit foarte mult prin ţări din Europa şi de peste ocean, cele mai importante şi numeroase imagini rămân cele imortalizate la Paris. În 1976, Brassaï a fost decorat cu Legiunea de Onoare.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, iar preţul biletului de intrare este de 3,5 lei pentru adulţi şi de un leu pentru elevi şi studenţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite