Expertizele probelor ADN în cazul jafului armat din Braşov se bat cap în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii care au analizat probele ADN luate, în urmă cu un an, de la locul jafului armat petrecut, în februarie 2009, la o casă de schimb valutar din Braşov vor fi audiaţi de procurorii braşoveni deoarece rezultatele celor două expertize sunt contradictorii.

Potrivit procurorului Constantin Gherţa, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, probele ADN au fost expertizate de IGPR şi de Institutul "Mina Minovici" din Bucureşti, însă rezultatele au fost contradictorii.

„S-a procedat la audierea mai multor persoane în calitate de martori pentru verificarea versiunii de apărare ale unuia dintre suspecţi. Până acum s-au efectuat două expertize ADN - unde de către IGPR şi una de către Institutul Mina Minovici. Având în vedere că rezultatele sunt contradictorii, specialiştii care au efectuat aceste expertize vor fi audiaţi. De asemenea, sunt în curs expertize tehnico-ştiinţifice şi aşteptăm rezultatul acestora", a declarat, joi, procurorul Constantin Gherţa, citat de Mediafax.

Vineri se împlineşte un an de când două persoane au murit înpuşcate în stradă, în faţa unei case de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, iar o alta a fost rănită.

Principali suspecţi în acest caz sunt moldovenii Serghei Gribenco şi Serghei Gorbunov.

Poliţia Braşov anunţa, la sfîrşitul lui februarie 2009, la o lună după dublul asasinat, că acest caz pote fi considerat "cel mai complex eveniment din cazuistica ultimilor 20 de ani, prin modul de operare profesionist, cruzimea manifestată, sfidarea ordinii de drept, volumul de muncă al anchetatorilor şi, nu în ultimul rând, prin impactul emoţional în rândul opiniei publice".

În seara de 29 ianuarie 2009, în jurul orei 18.00, doi angajaţi ai casei de schimb valutar, care voiau să transporte încasările zilei respective cu un autoturism, au fost împuşcaţi în plină stradă, sub privirile trecătorilor. Unul dintre angajaţi, Ciprian Ion, a murit la scurt timp, la spital, iar celălalt, Răzvan Grusin, a scăpat cu viaţă, însă şi-a pierdut ochiul stâng.

După ce i-a împuşcat pe cei doi angajaţi ai casei de schimb valutar, agresorul a vrut să fugă pe strada Matei Basarab, însă un trecător, Gheorghe Lala, a încercat să îl oprească. Atacatorul l-a împuşcat mortal pe trecător şi a reuşit să fugă pe acea stradă.

Pe parcursul unui an, dosarul jafului armat s-a plimbat de la un procuror la altul. Iniţial, s-a ocupat de dosar procurorul braşovean Sorin Vasilache, însă acesta a fost numit, la începutul lunii aprilie 2009, în funcţia de director adjunct al Institutului pentru Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, unde va sta cel puţin trei ani.

Cazul a fost preluat apoi de procurorul Sorin Benga, însă acesta a dat un examen pentru ocuparea unui post la DNA Braşov, iar dosarul a fost distribuit procurorului Camelia Dumitrescu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite