Braşov: La 14 ani, „Coco” a cucerit cel mai înalt vârf al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: La 14 ani, „Coco” a cucerit cel mai înalt vârf al Europei
Braşov: La 14 ani, „Coco” a cucerit cel mai înalt vârf al Europei

Ascensiunea a durat mai bine de opt ore în condiţii de vreme dificilă. Visul Crinei „Coco” Popescu este să urce pe cele mai înalte vârfuri ale mapamondului, pentru a ajunge cel mai tânăr alpinist care are o asemenea performanţă. În august, ea va încerca să cucerească vârful himalayan Cho Oyu, de 8.201 metri. Vezi mai multe imagini din expediţia micuţei alpiniste aici.

Crina „Coco“ Popescu, râşnoveanca în vârstă de 14 ani, este recordmenă mondială de vârstă la alpinism. Micuţa braşoveancă a reuşit chiar duminica trecută să doboare un nou record pe care şi l-a propus. Ea a atins vârful celui mai înalt munte al Europei, Elbrus de 5.642 de metrim. Aflat în Caucaz, la limta dintre Europa şi Asia, Elbrusul este în acelaşi timp şi cel mai înalt vulcan al Europei.

Cel mai tânăr alpinist    
                                                       
Elbrusul este cel de-al treilea vârf din circuitul Seven Summit pe care Coco îl urcă în decursul acestui an, după Aconcagua şi Kilimanjaro. Seven Summit întruneşte cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, fiind considerat în lumea alpină o performanţă la cel mai mare nivel, poate si datorită prezenţei Everestului în acestă listă. „Dacă visul Crinei de a urca cele mai înalte vârfuri ale mapamondului se împlineşte, în următorii doi ani, ea va deveni cel mai tânăr alpinist de pe glob care reuseşte această performanţă”, au precizat reprezentanţii Clubului Montav Sportiv Altitudine.       


Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite