Braşov: „Drumul European al Boilor“ va trece prin inima ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Drumul European al Boilor“ va trece prin inima ţării
Braşov: „Drumul European al Boilor“ va trece prin inima ţării

Parteneriatul din care fac parte România, Slovacia, Germania, Italia, Austria şi Ungaria a fost semnat, ieri, în Ungaria O delegaţie formată din reprezentanţii a trei asociaţii din Covasna şi una din Harghita au fost ieri în Ungaria pentru a semna un parteneriat în proiectul „Drumul European al Boilor“.

Judeţele Braşov, Sibiu şi Alba vor fi şi ele atrase în proiect. „Drumul European al boilor“ va reface un traseu vechi care era parcurs pe vremuri de călătorii care transportau marfă dinspre Est spre Vest şi invers. În locurile de popas primeau găzduire, erau invitaţi să guste din specialităţile casei şi ale locului şi se odihneau înainte de a porni din nou la drum.

Proiectul este o iniţiativă turistică prin care se promovează tradiţii gastronomice şi culturale. „Liderul german al proiectului, pe lângă partenerii din Slovacia, Italia, Austria şi Ungaria, a căutat şi un partener din România, iar judeţele Covasna şi Harghita au răspuns pozitiv la această idee. Deocamdată suntem în faza primară a formării parteneriatului şi s-a semnat un precontract“, a precizat directorul Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna, Vajda Lajos.

Drumul va respecta vechiul traseu al carelor trase de boi

Prin proiectul denumit „Drumul European al Boilor“ în Germania s-a pus deja o statuie cu acest animal şi de-a lungul traseelor sunt amenajate şi construite piste de biciclete, hanuri şi pensiuni. Odată semnat parteneriatul, mai mulţi istorici români vor stabili traseul boilor, respectând vechiul drum pe care treceau odinioare carele trase de aceste animale. Singurele zone vizate deocamdată sunt Valea Oltului şi Valea Mureşului.

Prin acest proiect turiştii ar avea şansa de a se plimba pe acest traseu, călare, cu bicicleta sau cu maşina, în funcţie de zonă, şi ar putea beneficia de pachete turistice speciale. Vor fi amplasate şi borne kilometrice şi indicatoare spre locaţiile străbătute în trecut de bovine.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite