Braşoveanul Eugen Preda s-a transformat dintr-un sportiv de excepţie în infractor de carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Preda, multiplu campiona naţional la lupte libere şi-a distrus cariera după s-a implicat în scandaluri, furturi şi trafic de droguri. Eugen Preda este considerat şeful clanului cu acelaşi nume şi este acuzat şi furtul armelor de al Ciorogârla.

Declinul lui Eugen Preda a început în 2009 când sportivul şi amicii săi s-au bătut cu agenţii de pază de la BGS în Mall Plaza România. Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Braşov: Din păcate, în acelaşi om sunt două persoane. Un sportiv foarte bun şi a altă persoană, care se implică în astfel de lucruri".

Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Brasov: „Din păcate, în acelaşi om sunt două persoane. Un sportiv foarte bun şi o altă persoană, care se implică în astfel de lucruri".

La începutul lui 2009, Eugen Preda avea o imagine publică de sportiv împlinit. Subofiţer la centrul sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor, el era campion naţional multiplu la lupte libere din partea centrului sportiv, campion mondial la kempo şi campion european la wushu.

În luna februarie a aceluiaşi an, el a fost implicat într-o bătaie la Mall Plaza România, din cartierul Drumul Taberei. El a fost fugărit şi bătut de câteva zeci de agenţi de pază ai firmei BGS, cea care asigură paza centrului comercial. Directorul firmei, Bogdan Oprea, a spus atunci că Preda, lider al temutului clan al Sportivilor, colecta taxe de protecţie de la magazinele din mall. În urma scandalului, au fost anchetaţi mai mulţi poliţişti, pentru modul în care au intervenit la aplanarea conflictului, şi şi-a dat demisia şi şeful de atunci al Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE!

Acesta a fost scandalul care l-a adus pe Eugen Preda în atenţia publică. Nu era, însă, primul incident în care era implicat. În vara lui 2008, tot la Mall Plaza, el şi câţiva dintre apropiaţii săi au atacat cu săbii membrii unui alt clan din sectorul 6.

A organizat spargerea de la Ciorogârla

Cazul care l-a aruncat în puşcărie, însă, a fost celebra spargere de la unitatea militară de la Ciorogârla. Petrecut în ianuarie 2009, implicarea lui Preda în jaf a ieşit la iveală abia un an mai târziu. Potrivit anchetatorilor, Eugen Preda a pătruns în incinta UM 01916 - Ciorogârla, în noaptea comiterii jafului, însoţit de alţi cinci complici: Marius Costea, zis Ţâru, Nicolae-Alexandru Iordan, Doru Tăbârcă, zis Mărgică, Chiriţă Sandu George şi Marian Scarlat, zis Măcinic. Cei şase au tăiat „gardul împrejmuitor al unităţii şi lacătul de la uşa de acces dintr-un depozit de armament aflat în incinta UM 01916 Ciorogârla, furând o mare cantitate de arme militare de foc letale".
Imediat după aceea, toţi participanţii la jaf şi-au împărţit armele între ei şi, ulterior, le-au şters seriile pentru a nu putea fi identificate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite