Eroul mort în Afganistan, condus pe ultimul drum (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerică Leu, soldatul mort în Afganistan va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Municipal Braşov, cu onoruri militare. O mare de lacrimi şi durere vor însoţi trupul neînsufleţit al eroului braşovean pe ultimul drum.

UPDATE ora 16.30


Eroul braşovean a fost înmormântat în această după-amiază. La ceremonie au participat Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Ion Gonţea, prefectul Braşovului şi George Scripcaru, primarul Braşovului. Sute de oameni s-au alăturat ceremoniei şi l-au condus pe Valerică Leu Leu pe ultimul drum.

image
image

Răpuşi de durere, apropiaţii militarului şi zeci de cunoscuţi vor participa la ceremonialul închinat în memoria eroului.

Valerică Leu era căsătorit şi avea un băieţel de numai cinci ani. Soldatul plecase pentru a doua oară în misiune cu gândul de a aduna bani pentru a cumpăra o locuinţă. În data de 12 mai, o mină antipersonal i-a curmat viaţa bărbatului de 31 de ani.

Trupul militarului a fost repatriat o zi mai târziu şi a fost depus la Biserica „Sf. Ioan", din cartierul Craiter. Sute de oameni care i-au aflat povestea au trecut pe la sicriul soldatului pentru un ultim omagiu. Soţia soldatului mort în Afganistan lucrează tot în cadrul armatei şi a fost prima care a aflat nenorocirea.

„Suntem distruşi, durerea nu poate fi exprimată în cuvinte. Încă nu putem crede şi accepta o astfel de tragedie", a spus Cristina Coţovan, cumnata soldatului. Părinţii militarului au venit de la Vaslui ca să îşi înmormânteze copilul. Mama bărbatului a spus că suferinţa familiei e fără margini şi nu îşi poate imagina cum vor trăi mai departe, fără să îl mai aibă aproape pe Valerică.

Astăzi, la ora 14.00, soldatul va fi înmormântat la Cimitirul Municipal. Vânătorii de Munte au tras trei salve de armă în memoria eroului.

Familia militarului urmează să primească ajutor financiar din partea statului, însă rudele spun că nimic nu poate recompensa pierderea suferită.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite