Eroii Revoluţiei de la Braşov, „comemoraţi“ cu huiduieli şi pumni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă acum 22 de ani, revoluţionarii strigau pe străzile Braşovului: „fără violenţă!", acum, pare că şi-au schimbat strategia şi au apelat la violenţă. Aceştia s-au huiduit între ei şi de la îmbrânceli până la acte de violenţă nu a fost decât un pas.

În timp ce rudele eroilor morţi în Revoluţie aşteptau cu lacrimi în ochi ca preotul să treacă şi să rostească „veşnica pomenire“, pe la fiecare mormânt, cei care au luptat în Revoluţie, şi de fapt astăzi au venit la troiţa din centrul Braşovului pentru a le aduc un omagiu celor trecuţi în nefiinţă, au recurs la acte de violenţă.

Râca între revoluţionari a început la Braşov încă din toamnă, când o parte dintre membrii Blocului Naţional al Revoluţionarilor, conduşi de Dorin Lazăr Maior, au decis să-şi înfiinţeze propria asociaţie, Asociaţia 21 Decembrie Braşov. De fapt, şi şedinţa pentru înfiinţarea noii organizaţii, din septembrie 2011, s-a transformat într-un scandal de proporţii. Comitetul de iniţiativă a încercat să desfăşoare şedinţa de constituire în linişte, însă prezenţa mai multor membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a transformat întrunirea într-un vacarm.

Dreptate cu pumnul

Primele tensiuni la comemorarea de astăzi au apărut încă de la depunerea de coroane, membrii BNR huiduindu-i pe cei din Asociaţia 21 Decembrie. Din cauza tensiunilor dintre cele două grupuri, în zona troiţei au fost mobilizaţi mai mulţi jandarmi, însă, după încheierea depunerilor de coroane de către autorităţi, câţiva mebri ai BNR, printre care şi Maior, au mers spre poarta cimitirului, pentru a le cere „socoteală" celorlalţi revoluţionari. „Sunteţi nişte impostori", „Aţi dezbinat revolţionarii de la Braşov", au fost doar câteva dintre vorbele grele spuse de cei din BNR. Chiar dacă între cele două părţi s-au interpus jandarmii, Ioan Demi, unul dintre liderii Asociaţiei 21 Decembrie, a fost lovit cu pumnul în faţă şi trântit la pământ de doi dintre membrii celuilalt grup, fiind scos din hărmălaie cu ajutorul jandarmilor. Atacatorii au avut însă, grijă să se retragă repede din mulţime.

image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la altercaţie

Membrii Aosciaţiei 21 Decembrie vor depune plângeri la poliţie împotriva revoluţionarilor din BNR care au recurs la acte de violenţă, jandarmii începând o cercetare la faţa locului imediat după incident.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite