Energeticienii braşoveni au pichetat Ministerul Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de colegii lor din Girugiu, Brăila, Timişoara şi Botoşani, ei au cerut drepturi în compensare pentru disponibilizaţi. 

Cei 50 de energeticieni care au pichetat sediul Ministerului Finanţelor Publice au cerut acordarea de drepturi în completare pentru salariaţii disponibilizaţi din cele cinci unităţi de producere, transport, distribuţie energie electrică şi termică din Giurgiu, Brăila, Timişoara, Braşov, Botoşani.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Energetica, Ion Pisc, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că cele cinci unităţi au fost excluse de la OUG 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective în urma restructurărilor, asfel că salariaţii acestora nu primesc decât ajutorul de şomaj, fără drepturile în completare până la suma de 1.350 de lei, timp de până la 24 de luni, în funcţie de vechime.

Ministrul Finanţelor a avut ieri câteva discuţii cu liderii sindicali şi le-a promis acestora că va promova, astăzi, în Guvern, acest proiect de modificare şi completare a O.U.G 116.

În cazul în care acets lucru nu se va întâmpla, energeticienii promit că miercurea viitoare vor picheta sediul Guvernului într-un număr şi mai mare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite