Emoţii şi repetiţii înaintea Concursului Naţional de Interpretare, de la Liceul de Muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii sosiţi la Braşov şi-au arătat măiestria în faţa comisiilor specializate
Elevii sosiţi la Braşov şi-au arătat măiestria în faţa comisiilor specializate

Aproximativ 100 de elevi din clasele III-VIII, de la Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Hargita, Mureş şi Sibiu au participat astăzi la etapa zonală a Concursului Naţional de Insterpretare al Liceelor de Artă, găzduit de Liceul  de Muzică „Tudor Ciortea" Braşov.

Înainte ca participanţii individuali şi ansamblurile să cânte la instrumente de suflat, percuţie şi la instrumente populare în faţa uneia dintre cele şase comisii specializate, copiii repetau intens. 

Emoţii pentru elevii talentaţi

image

În jurul orei 10.00, elevii Ansamblului „Mugurelul" din Reghin (foto) aveau mari emoţii înainte de a cânta în faţa comisiei. „Am venit cu ansamblul la Braşov să impresionăm comisia. Ne-am pregătit foarte mult pentru acest concurs şi sperăm să câştigăm", a spus Mara Nistor (12 ani), mezina ansamblului.

Copiii îşi vor arăta măieştria până la ora 18.00 la instrumente precum: flaut, oboi, clarinet, trompetă, nai, saxofon sau ţambal. 

image

„Cânt de aproape trei ani la trompetă. Îmi place foarte mult şi sper să ajung departe", a spus Cristian Opriş (14 ani), de la Şcoala Generală nr.2, din Făgăraş. Şi Alexandra Borgovan (13 ani), venită de la aceeaşi şcoală repeta de zor. „Am mai participat la astfel de concursuri. Am câştigat de două ori locul II la Braşov şi unul la Sibiu", a spus tânăra talentată.

image

Plin de entuziasm era şi Radu Gavrilă (foto), de 12 ani, de la Braşov care se pregătea să cânte la percuţie. „Îmi place foarte mult să cant. Melodia mea preferată e suita «Carmen»", a spus băiatul.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite