Elevii braşoveni preferă vacanţa în locul meditaţiilor gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi li se oferă totul pe tavă, fără niciun fel de costuri, mulţi dintre elevii care nu au luat Bacalaureatul nu renunţă la distracţie. În toate liceele din Braşov, unde au existat elevi care nu au promovat Bacalaureatul, profesorii organizează ore de pregătire pentru sesiunea din toamnă a examenului.

După ce doar 45,89% dintre elevii braşoveni au promovat acest examen, reprezentanţii instituţiilor şcolare au decis să ofere meditaţii gratuite, pe perioada verii, celor care îşi vor încerca din nou şansele în toamnă. Stupoare însă. Numărul elevilor care participă la aceste ore de pregătire demonstrează că mulţi dintre absolvenţi nu vor să înveţe nici gratis.

„Pentru că rezultatele de la Bacalaureat nu au fost strălucite, profesorii braşoveni organizează cursuri de pregătire la diferite obiecte, special pentru elevii care vor susţine din nou examenul, în toamnă. Din păcate, sunt foarte puţini absolvenţi care vin la aceste ore. Cei mai mulţi sunt dezinteresaţi şi probabil se gândesc că în toamnă vor lua Bac-ul fără să se pregătească pe timpul verii", a declarat Dorel Agache, inspectorul general al ISJ Braşov.

Meditaţiile se organizează în toate liceele din Braşov, unde promovabilitatea a fost scăzută.

„La noi există un program de meditaţii la limba română, matematică, fizică şi biologie. Profesorii îi aşteaptă pe elevi, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 12.00, la meditaţii în cadrul şcolii. Deşi li se oferă această posibilitate, sunt însă foarte puţini copii care vin. Cei mai mulţi elevi sunt comozi şi nu vor să înveţe în vacanţa de vară", este de părere Gabriela Costea, directoarea Liceului „Mircea Cristea".

Meditaţii cu un singur elev

Mulţi dintre profesori au renunţat la concediu, doar pentru a-i medita pe elevii picaţi la Bac.
„Până acum nu mi-am luat nicio zi de concediu. Am făcut pregătire cu elevii mei şi înainte de prima sesiune a Bacalaureatului, însă unul a picat. Acum fac meditaţii doar cu acest elev. Când ai 32 de ani în învăţământ, conştiinţa de profesor nu te lasă să nu îţi pese de elevii pe care îi pregăteşi", a declarat profesoara de chimie Săndica Josu, de la Liceul „Nicolae Titulescu".

Puţinii elevi care vin la pregătire sunt conştienţi că au nevoie de ajutor. „Am de gând să vin la cât de multe ore de matematică voi putea. Orice oră de pregătire din vară se va cunoaşte la nota mea din toamnă. Subiectele la matematică au fost acceptabile, este în totalitate vina mea faptul că nu am promovat Bacalaureatul. Vreau să urmez Facultatea de Kinetoterapie şi să continuu cu practicarea sportului", spune Alexandru Constantin, unul dintre elevii dispuşi să vină la cursurile gratis organizate în şcoală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite