Elevii au reînviat spiritul medieval din Cetatea Braşovului (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cavaleri curajoşi, elegante domniţe şi apărători ai Cetăţii, cu toţii au fost admiraţi de părinţi şi trecători. Sute de elevi, îmbrăcaţi în costume medievale au defilat pe aleile Parcului Central, sub genericul „Braşovul, oraş medieval".

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA PARADA MEDIEVALĂ

Evenimentul organizat cu ocazia Zilelor învăţământului braşovean a reunit sute de elevi, profesori şi părinţi pe aleile Parcului „Nicolae Titulescu", din Centrul Braşovului. Înarmaţi cu steaguri şi arme de tot felul, elevii au purtat cu mândrie costumele medievale fie închiriate, fie confecţionate special pentru această ocazie.

image

„Sunt îmbrăcată în prinţesă medievală. Mama şi bunica mi-au făcut costumul pentru paradă", ne-a mărturisit Diana Bonoianu, elevă în clasa a III-a la Liceul „Andrei Mureşanu", încântată de rochiţa pe care o purta. Apreciate au fost şi costumul de domniţă şi cel de domnitor, a Alinei Buzea şi al lui Ştefan Ciupea, elevi în clasa a III-a la acelaşi liceu.

image

Şi Martini Istvan, elev în cls. a IV-a la Şcoala Generală nr. 12, este încântat de modul cum s-a prezentat la parada din centrul oraşului. „Eu am îmbrăcat un costum de bufon foarte frumos. Se uită toată lumea la noi, dar îmi place", a spus elevul.

image

De la paradă nu au lipsit nici fierarii, lemnarii şi apărătorii Cetăţii. 16 elevi din clasa a IV-a, de la Şcoala Generală nr. 9, au defilat astăzi în costume de fierari. Bineţeles, ţinuta a fost completată cu ciocate şi topoare, confecţionate din hârtie şi carton.

image

De asemenea, 25 de domniţe şi 25 de cavaleri, elevi în clasa I, de la Şcoala Generală nr. 2,5 şi-au făcut costumele împreună cu părinţii şi doamna învăţătoare cu o săptămâna înainte de paradă, tocmai pentru a fi la fel îmbrăcaţi.

image

Nici fraţii şi surorile elevilor nu au putut sta deoparte. Cătălina şi Ana Temer, de numai şase ani, au îmbrăcat şi ele costume medievale de domniţe şi s-au alăturat surorii lor, Maria, elevă a Şcolii Generale nr. 12.

image

La paradă au participat elevi din clasele I-V, cei mai mulţi dintre ei fiind elevii claselor primare. Traseul pe care micuţii l-au parcurs s-a rezumat doar la aleile Parcului Central. „Ideea de a participa la o astfel de paradă ne-a venit cu ocazia celor 775 de ani de la atestarea Braşovului. Acţiunea a fost organizată pentru a doua oară de şcolile braşovene, anul trecut, evenimentul intitulându-se «Braşovul, oraşul meu verde»", ne-a declarat Valentina Popica, inspector şcolar de specialitate.

Scopul principal al acţiunii de astăzi a fost unul educativ, implicarea elevilor atrăgând după sine şi o bună înţelegere a istoriei oraşului în care trăiesc.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite