Sănătatea care ne omoară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Dan, redactor şef Adevărul de Seară Braşov
Sebastian Dan, redactor şef Adevărul de Seară Braşov

Ştiu că nu e frumos să te bucuri de necazul altora, dar astăzi 30.000 de braşoveni şi familiile lor sunt de-a dreptul fericiţi că se taie salariile celor de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.

Nu ştiu dacă au visat urât, dar abuzurile funcţionarilor CAS, în frunte cu şeful lor, par să nu mai aibă limite.
30.000 de braşoveni şi-au văzut numele pe o listă a datornicilor. Inclusiv subsemnatul. „Am primit lista de la ANAF", a fost scuza penibilă a şefului de la CAS Braşov, Elemer Wusinczky. Acolo nu se spune că braşovenii ar fi şi datori, ci că au contracte din care au alte venituri care nu sunt pe cartea de muncă. Însă, viteazul de la CAS s-a pus pe calculat taxe şi impozite. Şi mai şi ne ameninţă cu neruşinare că, dacă nu venim cu dovezi în 45 de zile că am plătit, se trece la executări silite. Dar nu primeşti o notificare, nu te anunţă nimeni. Te pun ei cu nume, prenume, adresă exactă, într-un tabel. Să ştie toată lumea unde stai şi să te facă de ruşine.
Aşa că, 30.000 de braşoveni, conform termenului stabilit de acest sinistru funcţionar, trebuie să dea raportul că sunt în regulă. Ştiţi cât timp are fiecare la dispoziţie în faţa funcţionarului? 30 de secunde. Dacă nu reuşeşti, te execută CAS, unde plăteşti un impozit de care nu beneficiezi, pentru că medicamentele le iei la preţ întreg, şpagă la doctori tot dai, cu mâncarea şi cu seringile vii de acasă la spitale.
Poate ne lămureşte cineva: de ce mai plătim CAS-ul? Impozit pentru ce Sănătate? Aia unde un copil a murit pentru că avea fractură la o mână? Mai bine pas!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite