EDITORIAL: Salvarea animalelor, între necesitate şi demagogie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O spun de la început. Ştiu că vor fi mulţi care mă vor înjura după ce vor citi aceste rânduri. Din ambele tabere. Autorităţi şi militanţi pentru protecţia animalelor.

Subiectul zilei este uciderea cailor sălbatici din pădurea Letea şi abatorizarea lor la o firmă din Braşov. Motivul? Stricăciunile pe care le fac animalele. Evident, mentalitatea de cârnăţar a autorităţilor locale a primat. În loc să vină cu un proiect de a crea o rezervaţie pentru caii sălbatici, unici în Europa, şi posibilitatea de a organiza safariuri pentru turişti, mai bine îi facem carne de lucru şi îi trimitem pe doi bani la italieni.

Un alt caz în care autorităţilor româneşti li se „rupe" de protecţia mediului este cel de la Năvodari, unde italienii vor să facă un depozit pentru deşeuri periculoase. De ce? Pentru că, în România, legislaţia este preş pentru afaceriştii veroşi. Cât ar fi costat o astfel de ţigănie în Italia? 

Anul trecut, prinţesa Maja de Hohenzollern a venit la Braşov ca salvatoare a câinilor fără stăpân. Dar a avut comportamentul tipic al politicianului român, aflat în campanie electorală. A „înfiat" vreo 20 de câini şi apoi i-a abandonat la Asociaţia „Milioane de Prieteni", unde nu a trimis nici măcar un ban pentru animalele „adoptate". E adevărat că personajul cu aere de prinţesă nu este Brigitte Bardot, care şi-a donat mare parte din avere pentru protecţia animalelor, dar câte dintre ONG-urile româneşti sprijină fac ceva concret pentru salvarea animalelor? Şi nu doar pliante şi seminarii...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite