Edilii din Braşov au transmis condoleanţe localităţilor înfrăţite din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Braşov şi autorităţile locale din comuna Bran au transmis astăzi condoleanţe polonezilor din Zabkowice, ne-a declarat consilierul judeţean Adrian Maxim. Brănenii s-au înfrăţit în 2001 cu localitatea poloneză, în cadrul unui parteneriat de colaborare pentru promovarea culturală şi turistică.

Autoritatile locale din Bran si Zabkowice au încheiat un protocol de infratire intre cele doua localitati. Protocolul a fost semnat, la acea vreme, de primarul Branului, Dumitru Reit, si secretarul Primariei din Zabkowice, Wojciech Jankowski, care prevedea cunoasterea si conservarea valorilor culturale si turistice, dezvoltarea relatiilor economice intre cele doua localitati. Polonezii exploateaza mitul lui Frankestein, iar brănenii au parte de legenda contelui Dracula.
Şi edilii municipiului Braşov au transmis condoleanţe oraşului înfrăţit Twardogora, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea. Polonezii au fost alături de noi în 2005, la împlinirea a 70 de ani de la prima atestare documentară. Atunci, elevii Şcolii nr. 2 din Twardogora au prezentat un program de dansuri populare poloneze, în piaţa Sfatului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite