Braşov: Ecaterina Păun, profesoara mămicilor din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ecaterina Păun, profesoara mămicilor din Braşov
Braşov: Ecaterina Păun, profesoara mămicilor din Braşov

De 33 de ani este asistentă medicală la Maternitate. Are o energie pozitivă uşor transmisibilă şi este de un optimism debordant.


Profil


Născută: 7 decembrie 1951, Obrăneşti, jud. Harghita
Educaţie: Şcoala Tehnică post-liceală de asistenţi, Bucureşti
Familie: Văduvă, o fată

Kati Păun este asistent medical la sala de naşteri de 33 de ani. A ajutat sute de copii să vină pe lume şi poate spune că cel mai frumos lucru din viaţa sa este plânsul unui nou-născut. „Nu mi-am dorit să fiu asistentă, ci avocată. În schimb, la finalizarea şcolii, mi-am dorit foarte mult să fiu repartizată la ţară, unde îmi place că există simplitate, mă simt mai aproape de natură. La început nu am ştiut cu ce se mănâncă meseria, dar după ce m-am angajat am îndrăgit-o“, spune doamna Kati. Nu a stat foarte mult la ţară, pentru că la scurt timp a venit în urbea de sub Tâmpa şi s-a angajat la Maternitatea din Braşov. 

Lector la şcoala mamei

De peste zece ani, Kati Păun este lector la şcoala mamei, unde este alături de femeile însărcinate, care doresc să afle prin ce transformări trec în timpul sarcinii. „Fiecare femeie este diferită şi deci şi fiecare naştere este la fel de diferită. Fiecare moment este impresionant în felul său. Soţul meu a visat că vom avea o fetiţă, dar pe vremea mea a trebuit să stau cu două zile mai mult în maternitate pentru a mă împrieteni cu fetiţa mea, pentru a învăţa cum să mă descurc cu schimbatul, spălatul şi alte probleme“, îşi aminteşte Kati Păun.
Femeia are o relaţie deosebită cu „elevele“ sale. De fapt, între ea şi viitoarele mămici se înfiripă o prietenie. „Punem mult mai mult accent pe partea psiho-emoţională şi practică. Astfel că, ajungem să purtăm discuţii prietenoase. Mi s-a întâmplat să am eleve care să vină la cursul final cu bebeluşul în braţe şi să le încurajeze pe celelalte“, spune Kati Păun. 

A fost asistent-şef

Kati Păun a fost câţiva ani asistent-şef şi a fost tot timpul apreciată pentru munca sa. De altfel, nu ştie ce s-ar fi făcut fără colaborarea extraordinară dintre ea şi colegii săi. „Cred că cele mai importante persoane din viaţa unui om sunt preotul şi medicul. Preotul este cu tine la final, iar medicul din momentul în care te naşti şi, uneori, până la final“, crede Kati.

Satisfacţia muncii


Kati este un spirit tânăr. Este foarte optimistă şi cum altfel ar putea fi, dacă în fiecare zi are de-a face cu femei speriate de ceea ce li s-ar putea întâmpla. Ea este persoana care nu trebuie să lipsească de lângă o gravidă, pentru că acolo este locul ei. „Este foarte frumos atunci când mă întâlnesc cu un cuplu care împinge la un cărucior şi mă opreşte şi îmi aminteşte cât i-am ajutat. Acestea sunt momentele care aduc satisfacţia în cariera mea“, mărturiseşte Kati Păun.

Întrebări şi răspunsuri:

Care sunt pasiunile dumneavostră?

Mai nou, îmi place foarte mult fotografia. Merg pe stradă şi fotografiez orice. Am un aparat digital şi sunt foarte mulţumită de el. Pentru a mă dezvolta, îmi doresc acum şi o cameră de luat vederi. Sper să se gândească cineva şi la mine.

Fiica dumneavoastră v-a urmat în carieră?

Şi da şi nu. Ea a terminat medicina, dar nu profesează, ci este reprezentant medical. S-a orientat cum a putut. Eu sunt foarte mândră de ea.

Ce-i place

„Evident că-mi place meseria mea şi îmi place să călătoresc foarte mult. Am fost până acum în Cehoslovacia, Ungaria, Grecia. Îmi plac foarte mult locurile cu implicaţie istorică. Mi-a plăcut foarte mult la Meteora şi în general locurile în care ai ce vedea“, spune Kati. 

Ce nu-i place

„Normal că nu-mi place minciuna şi ipocrizia. Nu-mi mai place atunci când oamenii nu au încredere în mine şi că lumea a devenit neinteresată de socializare. Viaţa e atât de antrenantă, nu mai avem timp să ne cunoaştem“, declară Kati. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite