EXCLUSIV Podul de la Unirea: refugiul profesoarei moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Georgetei Tănase exclud varianta sinuciderii Foto: Arhiva Clasei XII C
Elevii Georgetei Tănase exclud varianta sinuciderii Foto: Arhiva Clasei XII C

Moartea misterioasă a profesoarei a şocat atât elevii cât şi colegii şi prietenii acesteia. Colegii profesoarei de istorie găsită moartă susţin că Georgeta Tănase se refugia în acel loc pentru a fuma în linişte.

Mai citiţi şi:

Blestemul din podul Colegiului „Unirea“

Soţul profei găsite moarte, medic militar şi rocker obscen

Profesoara găsită în podul unui liceu ar fi putut muri de hipotermie

Colegii profesoarei mai povestesc că ceva o neliniştea, fapt demonstrat de momentele de tăcere şi de împrumuturile dese pe care le făcea. Doina Popescu, dascăl de matematică la Colegiul „Grigore Moisil", unde Georgeta Tănase activa ca profesor de istorie, a găsit o posibilă explicaţie a faptul că femeia a fost găsită tocmai în podul liceului.

Într-una din discuţiile de la fumoar, Georgeta ne-a mărturisit că la Unirea nu avea voie să fumeze în liceu şi că trebuia să fumeze pe stradă. Apoi ne-a povestit că a descoperit o uşă pe care putea intra în podul liceului, pod prevăzut cu un geam pe care îl putea deschide aerisind locul, imediat după ce fuma", îşi aminteşte femeia.

„Georgeta era îngândurată"

Colegii Georgetei Tănase susţin că, în ultima vreme, femeia era tăcută şi îngândurată, lucru contradictoriu cu starea ei de spirit anterioară. „În ultima perioadă am observat că Georgeta era închisă şi parcă intrase într-o stare depresivă. Nu mai comunica ca altă dată, se vedea că ceva o frământă", a declarat Doina Popescu.

De asemenea, elevii din clasa a XII-a C, la care Georgeta Tănase era dirigintă, susţin acelaşi lucru. „Era un pic mai îngândurată în ultima perioadă. Existau momente în care privea timp de 2-3 minunte într-un punct, fără să spună nimic. Pentru noi decesul dânsei a fost o veste şocantă deoarece era genul de persoană care ne sfătuia să nu renunţăm niciodată în urma micilor provocări ale vieţii şi să fim încrezători în forţele proprii", a spus elevul Vlad Colceriu.

Plină de datorii

Potrivit anchetatorilor, profesoara avea datorii de cel puţin 10.000 de euro. „Îmi cerea bani împrumut însă nu spunea pentru ce îi trebuie. La începutul anului 2009 am ajutat-o cu 500 de euro pe care mi i-a înapoiat foarte greu şi fracţionat. Apoi mi-a mai cerut 1.000 de euro, dar am refuzat. Văzând că eu nu pot să o ajut, Georgeta a cerut 1.000 de euro de la o altă colegă, plus că solicita giranţi  pentru împrumuturi la bănci", a mai spus profesoara de matematică.

Medicii legişti au identificat două posibile cauze ale morţii profesoarei: una ar fi hipotermia, iar cealaltă ar fi intoxicarea cu substanţe necunoscute. Pentru a putea stabili cu exactitate cauza morţii, legişti au trimis probe la Instiutul „Mina Minovici", rezultatele urmând să fie transmise într-o lună.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite