EXCLUSIV/ CFR Călători face afaceri cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regionala de Transport Feroviar Braşov a atribuit un contract de licitaţie unei firme aflate în insolvenţă. Societatea câştigătoare este din Brăila şi s-a prezentat la licitaţie cu un certificat fiscal falsificat, dar nimeni nu a sesizat acest aspect.

Regionala de Transport Feroviar de Călători Braşov  (RTFC) a organizat în data de 3 martie 2010 o licitaţie publică privind atribuirea unui contract de salubrizare şi curăţenie la Staţia CF Braşov. Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată o firmă din Brăila, SC Nangrup SRL. Contractul a fost semnat în 24 martie, valoarea totală fiind de 89.399,04 lei, fără TVA.

Ceea ce nimeni de la RTFC Braşov nu a sesizat a fost că firma din Brăila a venit la licitaţie cu un certificat de atestare fiscală fals, prin care se arăta că nu are datorii la bugetul statului. Actul, eliberat în 26 februarie 2010, a fost parafat de un notar şi trimis la Braşov, se pare, prin fax.

Firmă în insolvenţă

Lipsa datoriilor care figurează pe certificat contrazice datele existente în evidenţele Finanţelor din Brăila. Mai mult, cei de la Finanţe spun că nu au mai eliberat un certificat de atestare fiscală pentru SC Nangrup SRL încă de anul trecut, iar la începutul lunii martie au cerut Tribunalului Brăila declanşarea procedurii de insolvenţă a firmei.

„Ultimul certificat de atestare fiscală eliberat pentru SC Nangrup SRL a fost în data de 27.10.2009 şi s-a eliberat cu menţionarea obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat la data respectivă. Certificatul eliberat în data de 26 februarie 2010 nu figurează în arhiva noastră şi nu a fost eliberat de instituţia noastră. Elementele cuprinse în acest document, antetul, ştampila aplicată, care nu se mai utilizează, pot conduce la concluzia că este un fals", a explicat Cecilia Macovei, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

image

Licitaţia ar putea fi reprogramată

Directorul RTFC Braşov, Ioan Stegaru spune că, din punctul său de vedere, dosarul firmei din Brăila este foarte bun. „Dacă un notar a autentificat acel certificat de atestare fiscală, înseamnă că este în regulă. La mine a ajuns doar contractul, după ce a trecut prin comisie şi s-a ales preţul cel mai mic oferit. În 3 aprilie, când a avut loc licitaţia, firma din Brăila nu era în insolvenţă. Dacă se dovedeşte că certificatul este fals, vom rezilia contractul şi vom reprograma licitaţia", a precizat Ioan Stegaru.

image

Patronul firmei SC Nangrup SRL a declarat, ieri, prin telefon, că nu ştie nimic despre niciun fals. „Fetele s-au ocupat de documentaţie şi nu ştiu ce au făcut. Noi am avut datorii către stat, dar s-au plătit o parte din ele şi urmează să mai plătim. Nu cred că instanţa va pronunţa insolvenţa. Pentru doi lei, faceţi atâta panaramă", a spus Nicu Nan.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite