Braşov: EXCLUSIV / Ţeapă imobiliară marca Abraham Cohen lângă Aula Universităţii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Rechinul“ imobiliar a pus mâna pe un teren în buricul târgului folosindu-se de credulitatea unui israelian. Terenul pe care se ridică imobilul a fost preluat de Cohen trăgându-i o ţeapă unui partener de afaceri, căruia îi „administra“ proprietăţile.


Mai citiţi şi:

  • Mafia imobiliară israeliană din Braşov, judecată la Tel Aviv
  • Lazar Ithzak, unul dintre cei ţepuiţi de mafia imobiliară israeliană din Braşov
  • Scandalul mafiei imobiliare israeliene ia amploare
  • Eliana Mall, ţeapă pentru investitorii israelieni
  • EXCLUSIV/ Eliana Mall, vândută în contul unor datorii mai vechi! (UPDATE)
  • Braşov: EXCLUSIV/ Ţepele imobiliare, specialitatea Alpha House
  • Braşov: EXCLUSIV / Ţeapă imobiliară marca Cohen - Zinger, şi în Poiana Braşov
  • EXCLUSIV/ Ţepele imobiliare, specialitatea Alpha House
  • Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare




Meller Schlomo este un alt cetăţean israelian înşelat de Abraham Cohen, personaj care, alături de Maor Zinger, au tras tunuri imobiliare de ordinul milioanelor de euro. Pe masa instanţei de judecată se află astăzi şi dosarul lui Schlomo. 

Acesta a solicitat magistraţilor anularea unui act de vânzare-cumpărare din 28 iulie 2005, asupra a jumătate din terenul de pe str. Traian Grozăvescu, unde se construieşte un sediu de birouri. Schlomo (care nu cunoaşte limba română) spune că a fost înşelat e Cohen şi asistenta acestuia, Simona Vintilă, în faţa notarului, unde a semnat o procură prin care îşi dădea acordul asupra tranzacţiei, deşi lui i s-a spus că este de fapt, vorba, de o procură prin care Cohen era numit administratorul proprietăţilor. Practic, a fost folosit acelaşi mod de înşelare relatat de „Adevărul de seară“ în ediţiile de săptămâna  trecută.

Afacere la un preţ derizoriu

„Preţul stipulat în contractual de vânzare-cumpărare este unul absolut derizoriu – 15.000 USD pentru o suprafaţă de 272 mp în central Braşovului, preţ care nici nu a fost pervăzut în aşa-zisa procură special. Mai mult, unilateral, Cohen a decis ca,  achitarea sumei să se facă în 30 de rate, ulitma fiind în 15 ianuarie 2008, dar nu a achitat nimic din suma datorată“, ne-a declarat Marius Hermeneanu, avocatul lui Meller Schlomo.

La fel ca şi în alte situaţii, Cohen a „preferat“ să administreze proprietăţile şi a încheiat un contract de închiriere între proprietar şi firma lui, semnând atât ca reprezentant al lui Schlomo, cât şi ca patron al „Alpha House Imobil Invest“. În plus, conform contractului de închiriere, Schlomo nu putea vinde terenul decât cu drept de preemţiune în favoarea „Alpha House Imobil Invest“, în caz contrar fiind stipulate plata de daune în cuantum de un milion de  euro. Ulterior, terenul a fost vândut în condiţiile prezentate anterior, fără a-i plăti nimic lui Schlomo…

Îşi bate joc de instanţe

La un proces de săptămâna trecută, Cohen, ca să tragă de timp, susţinea că nu ştie israeliana, ci doar engleza şi a cerut translator. Mai mult, a înţeles perfect limba română, când judecătoarea i s-a adresat. Mai mult, deţinem un document autentificat la notariat, unde Cohen asista un alt cetăţean israelian, Harambam Benyamin, să-l împuternicească pentru achiziţionarea de proprietăţi în România. În 1995, Cohen se declara „cunoscător al limbii române şi ebraică“…

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite