Braşov: EXCLUSIV / Taximetrie cu acte false practicată lângă sediul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Taximetrie cu acte false practicată lângă sediul poliţiei
Braşov: EXCLUSIV / Taximetrie cu acte false practicată lângă sediul poliţiei

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare l-au prins în această seară pe un braşovean care practica meseria de taximetrist, cu toate actele falsificate. Braşoveanul şi-a fabricat şi turela, aparatul de taxare, dar şi bulina care arată autorizaţia din partea primăriei, în propria casă, după spusele lui.


Braşoveanul Petre Petruş, de 25 de ani, şi-a fabricat bulina care arată autorizaţia din partea primăriei în propria casă, după cum le-a declarat oamenilor legii. Cu toate acestea tânărul nu s-a sfiit să îşi aştepte clienţii la mai puţin de 15 metri de sediul poliţiei Transporturi Feroviare, în Gara Braşov. A omis însă un amănunt esenţial ce le-a atras atenţia oamenilor legii. „Preţul pe care îl avea afişat pe maşină era de 2,3 lei. Probabil nu s-a interesat deloc în privinţa asta, pentru că preţul maxim pe care ni-l impune primăria este de 2,2 lei. Din cauza asta l-au şi luat la ochi poliţiştii“, ne-a spus Mihai Garal, unul dintre taximetriştii aflaţi în Gara Braşov.

Acuzaţii grave

Braşoveanul poate fi acuzat de mai multe infracţiuni pedepsite cu închisoarea. „Tânărul a fost prins chiar în staţia de taximetrie de lângă sediul nostru. În urma verificărilor am constatat că niciun act nu era legal şi îşi falsificase chiar şi turela, bulina şi aparatul de taxare. Îi facem dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii, nedeţinerea licenţei şi atestatului pentru practicarea profesiei de taximetrist, fals şi uz de fals“, ne-a declarat cms. Valentin Nechita, inspector principal la Poliţia Transporturi Feroviare. O altă acuzaţie care i se mai aduce braşoveanului este cea de evaziune fiscală, aparatul de taxare fiind unul improvizat.

Vânătoare de infractori

Acesta nu este un caz singular, în ultimele luni practicarea taximetriei fără acte legale devenind un fenomen în oraşul de la poalele Tâmpei. Verificările oamenilor legii vor continua, făcând parte dintr-o acţiune mai amplă a poliţiei Transporturi Feroviare. Pe toată regionala Braşov, peste 90 de poliţişti alături de jandarmi au pornit într-o vânătoare de infractori. „Aceste acţiuni au menirea de a asigura un climat de siguranţă publică în rândul călătorilor. Suntem prezenţi în staţii, triaje, trenuri şi zonele din apropierea gărilor. Acţiunile vor continua cu aceleaşi efective mărite“, a mai declarat cms. Valentin Nechita.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite