Braşov: EXCLUSIV / Poliţiştii, trimişi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Poliţiştii, trimişi în şomaj tehnic
Braşov: EXCLUSIV / Poliţiştii, trimişi în şomaj tehnic

Anunţul a venit prin intermediul unei circulare sosite de la minister la toate IPJ-urile din ţară. Dacă iniţiativa legislativă a Guvernului se va aproba, vom avea mai puţini poliţişti în stradă. Oamenii legii dau asigurări că cetăţenii nu vor avea de suferit.

Toate inspectoratele judeţene de poliţie din ţară au primit, în urmă cu două zile, o circulară de la minister prin care li se aduce la cunoştinţă faptul că în perioada octombrie-noiembrie angajaţii ar putea fi trimişi în concediu fără plată, pe o perioadă de 10 zile. Acestea vor putea fi luate toate o dată sau fracţionat, dar numai până la data de 1 decembrie, fiindcă ultima lună din an este considerată una destul de grea pentru poliţişti. „Această adresă ne-a luat pe toţi prin surprindere, însă deocamdată nu există niciun act normativ în acest sens. Oricum, cetăţenii nu vor fi afectaţi fiindcă ne vom reorganiza în aşa fel încât ei să nu aibă de suferit. Sâmbătă ne vom întâlni şi cu reprezentanţii sindicatelor pentru a vedea ce soluţii găsim”, a spus şeful IPJ Braşov, comisarul şef  Florea Oprea.   

Decizie nejustificată

Adresa ministerului a înfuriat la culme Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, care a şi întocmit o adresă către ministrul de interne Dan Nica. „Cum să intrăm în concediu fără plată, atâta timp cât nouă nu ni s-au acordat zilele libere pentru orele suplimentare neplătite pe care le-am făcut până acum? În plus, această adresă nu este reglementată de nici un act normativ“, a precizat preşedintele Sindicatului „Pro Lex“, Vasile Lincu. Potrivit şefului IPJ Braşov, poliţiştii sunt dispuşi să vină la serviciu, chiar dacă asta presupune şi efectuarea de ore suplimentare neplătite. “Am discutat cu mai mulţi membri de sindicat şi oamenii vor să vină la muncă, indiferent de situaţie. Poliţiştii ştiu ce au de făcut”, a punctat comisarul şef Florea Oprea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite