Braşov: EXCLUSIV / Muşcat de leu, pentru telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Muşcat de leu, pentru telefonul mobil
Braşov: EXCLUSIV / Muşcat de leu, pentru telefonul mobil

Braşoveanul de 20 de ani muşcat duminică de o leoaică de la Grădina Zoologică a fost operat astăzi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Tânărul a povestit că a vrut de fapt să îşi recupereze telefonul mobil, pe care îl scăpase lângă cuşcă în timp ce încerca să fotografieze animalul.

Citeşte aici cum a fost salvat tânărul din ghearele leului şi vezi imagini în GALERIA FOTO

Tânărul a povestit şi motivul pentru care a fost atacat de animal. Bărbatul a încercat să facă poze cu telefonul mobil, din partea laterală a cuştii, dar aparatul i-a scăpat peste bara de protecţie. Fără să se gândească a întins mâna după aparat, moment în care  leoaica a atacat. Cu o labă a imobilizat braţul omului, iar cu cealaltă l-a sfâşiat. „Rănile au fost profunde, de jur împrejurul antebraţului, astfel că intervenţia chirurgicală s-a efectuat sub anestezie generală. Au fost plăgi multiple, iar ţesuturile erau zdrenţuite. Din fericire nu au fost atinse elemente esenţiale pentru funcţionarea mâinii. Dacă pacientul trece peste următoarele zile fără să facă o infecţie, atunci şansele de recuperare completă sunt de 100%“ ne-a declarat dr. Dan Grigorescu, medic primar chirurgie plastică.

Angajaţii Zoo dau vina pe vizitator

În jurul cuştilor sunt avertismente care anunţă pericolul. „Oamenii uită că animalele acestea sunt sălbatice. De aceea există bară de protecţie şi placarde cu atenţionări”, declară medicul de la Grădina Zoologică din Noua, Ion Brumar.

Leoaica poate ajunge cu laba la grilaj

În România nu există o lege care să spună clar exact care trebuie să fie distanţa dingtre gratii sau cea de la bara de protecţie şi până la cuşcă. Fiecare Grădină Zoologică îşi face propriile reguli. În momentul atacului, tânărul se afla în lateralul cuştii. În această parte, distanţa de la gard la bara de protecţie este de 48 de centimetri în partea de sus, însă spre sol distanţa se micşorează până la 24 de centimetri, leoaica putând atinge cu ghearele bara de protecţie. Mai mult, între gratii distanţa este de 9 cm, spaţiu suficient pentru ca leul să poată scoate laba în afara cuştii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite