Braşov: EXCLUSIV / Muncitorul Dorel s-a apucat de şperţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Muncitorul Dorel s-a apucat de şperţuri
Braşov: EXCLUSIV / Muncitorul Dorel s-a apucat de şperţuri

Nisipul adus pentru groapa de joacă a copiilor este furat cu sacul. Isprava lui Dorel ne-a fost sesizată de o cititoare, care ne-a trimis pozele pe messenger, la ID-ul adevarulbrasov. Galerie foto, aici

Dezinteresul autorităţilor faţă de banul public ne-a fost sesizat de o cititoare, care s-a recomandat Oana. Atitudinea civică este remarcabilă, iar dacă autorităţile – Primărie sau Poliţie – sunt interesate de caz, le stăm la dispoziţie cu probele care-l incriminează pe cel care a furat vineri nisipul destinat locului de joacă pentru copii de pe strada Mierlei. 

„Pe când ieşeam din parcare, am văzut o camionetă, ce încerca să intre în parc. Plină cu nisip, pe care am presupus că urmează să îl descarce în groapa de nisip destinată ţâncilor. (…) Peste vreo oră, revin acasă. Nisipul fusese practic trântit în mijlocul parcului, cu o roabă în vârful grămezii, pe post de cireaşă pe tort. Din nou, nimic relevant. Văd că o maşină parchează la intrarea în parc. Maşină e mult spus, troacă ar fi mai adecvat. Conducătoru-i coboară, fălos nevoie mare, vestimentat ţanţoş în bermude şi tricou alb. Îşi deschide portbagajul, se foieşte de colo-colo, parcă frecându-şi palmele întru aşteptarea a ceva”, îşi începe povestea Andreea.

Intră în scenă şi Dorel

„Apare în mijlocul parcului un angajat al Primăriei (probabil de la firma care are grijă de locurile de joacă – n.r.) - avea salopetă, lopată, alură corespunzătoare speciei Dorel. Apare şi conducătorul maşinii. Dau noroc cu complicitate, conducătorul aduce primul sac de rafie, gol, din portbagajul maşinii. Nenea-n salopetă dă la lopată până îl umple. Lumea din jur NU VREA să observe mizeria. Conducătorul duce sacul plin ochi cu nisip înspre portbagaj, având mina lui Zdreanţă, temător să nu fie prins cu ou-n gură”, ne dezvăluie cititoarea.

Schemă cu repetiţie


Povestea se repetă. La un moment dat, Andreea surprinde şi interesul financiar: „După ce al treilea sac a fost încărcat, conducătorul vine, precum o vulpe şireată, înspre muncitoru-n salopetă. Scoate dintr-un buzunar una sau mai multe bancnote şi i le pasează celui în salopetă. S-a văzut după viteza-i de reacţie că practică acest sport în mod destul de frecvent. Alt sac gol, acelaşi procedeu de umplere şi băgare în portbagaj, încă un sac gol, devenit plin în alte câteva clipe”.

O afacere profitabilă

Cititoarea noastră trage şi concluziile unei astfel de afaceri: „Toată lumea e mulţumită - Primăria, pentru că a mai bifat o realizare pe foaia de sarcini a zilei, muncitorul, pentru că acum poate sta la  taclale, liniştit şi cu buzunarul un pic mai umflat; iar cel mai câştigat e nenea cu portbagajul plin, fiindcă acum are nisip, achiziţionat pe-o nimica toată. Nu ca mine, care anul trecut am dat mii de lei pe nici-nu-mai-ştiu-câte bascule cu munţi de nisip pentru mortar. Făceam un calcul, şi dacă până diseară mai găseşte încă vreo câteva parcuri în plin proces de umplere a gropilor cu nisip, şi încă câţiva Dorei dornici să îşi rotunjească veniturile, aproape că face o basculă. Ba chiar îi recomand să îşi ataşeze la maşină o remorcă, ca să facă treaba oablă, dacă tot o face...”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite