Braşov: EXCLUSIV / Lazar Ithzak, unul dintre cei ţepuiţi de mafia imobiliară israeliană din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Lazar Ithzak, unul dintre cei ţepuiţi de mafia imobiliară israeliană din Braşov
Braşov: EXCLUSIV / Lazar Ithzak, unul dintre cei ţepuiţi de mafia imobiliară israeliană din Braşov

Cetăţeanul israeliano-american Abraham Cohen este acuzat că a tras ţepe mai multor investitori israelieni. Cu banii veniţi din Israel erau cumpărate proprietăţi, care ulterior erau administrate în „interesul“ proprietarilor. De fapt, erau subînchiriate în beneficiul celor doi.

CITEŞTE ŞI:


Astăzi, la Tribunalul Braşov, a fost termen în procesul intentat de Lazar Ithzak lui Abraham Cohen, cetăţean israeliano-american. Ithzak a cumpărat, prin intermediul lui Cohen, mai multe spaţii din Braşov. Mai mult, Cohen a  primit şi mandate pentru administrarea lor. Numai că acesta nu a fost de bună credinţă, şi a încheiat un contract prin care spaţiile erau închiriate, la un preţ modic, de firma pe care o patronează, Alpha House Imobiliare, cu sediul declarat pe str. Traian Grozăvescu nr. 9, unde, de fapt, este un imobil în construcţie...  Practic, a semnat un contract atât la mandatar, cât şi la mandant.

Ulterior, Cohen a subînchiriat spaţiile la preţuri mult mai mari unor diverse firme, pentru o perioadă de 20-30 de ani. Până în octombrie 2007, Cohen a plătit sumele către proprietar. Problemele au apărut în momentul în care Ithzak a aflat de contractele de subînchiriere: „Am solicitat să ni se predea spaţiile şi valoarea reală a chiriei pe care ne-a datorat-o, pentru că el era administratorul nostru. Am calculat că ni se cuvin 390.000 de euro, după ce am aflat care era valoarea reală a chiriei încasate. Pentru că nu s-a ajuns la o înţelegere, am ajuns la instanţă“. 

În iulie 2009, Cohen a încercat să stingă litigiul, prin predarea spaţiilor comerciale, dar fără care au fost eliberate. În acest context, proprietarul a schimbat încuietorile, şi-a găsit alţi chiriaşi, iar Cohen i-a acuzat, la rândul lui, că nu pot face acest lucru, pe motiv că există un contract valabil încheiat cu Alpha House Imobiliare.

În prezent, poliţiştii braşoveni fac mai multe cercetări împotriva lui Cohen, pentru evaziune fiscală. Mai mult, pe rolul instanţelor braşovene sunt mai multe dosare care-l privesc pe Cohen, pentru acuzaţii similiare celor din cazul Ithzak.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite