Braşov: EXCLUSIV / CSU Cuadripol rămâne fără vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de baschet CSU Cuadripol se va despărţi, cel mai probabil, în această vară, de Andrei Mandache şi Ionuţ Drăguşin. Dacă primul şi-a depus memoriu la FRB, fiind curtat insistent de CS Otopeni, cel de-al doilea are oferte extrem de tentante din Europa.

Criza economică mondială a afectat şi baschetul românesc, gruparea CSU Cuadripol Braşov având implicit de suferit. Astfel, întrucât există restanţe financiare către jucători, aceştia se pregătesc de o despărţire iminentă de clubul de la poalele Tâmpei. Unul dintre baschetbaliştii exponenţiali de la CSU, Andrei Mandache, şi-a depus memoriul la Federaţia Română de Baschet, urmând să devină liber de contract dacă şefii braşoveni nu-i vor achita sumele restante. „Chiar şi dacă îi vom plăti restanţele, va fi extrem de greu să-l mai păstrăm pe Andrei la Braşov. El are o ofertă tentantă de la CS Otopeni, care îi oferă un contract mult peste ceea ce câştigă la noi”, a precizat directorul executiv al CSU, Marius Fetti.

Drăguşin, liber de contract

Un alt echipier de bază în formula braşovenilor, Ionuţ Drăguşin, a înaintat primele demersuri prin care îşi manifestă intenţia de a părăsi gruparea de la poalele Tâmpei. Astfel, împreună cu avocata lui, Ionuţ a trimis, pe data de 17 iunie, o notificare prin care îi anunţă pe oficialii lui CSU că îşi va depune memoriul în termen de 15 zile dacă nu îi vor fi achitate restanţele financiare, care constau în prime de joc şi de obiectiv. „Sunt şanse foarte mici să mai continui la CSU. Eu îmi doresc să rămân încă un sezon la Braşov, iar antrenorul Dan Calancea este singura persoană pentru care aş mai juca aici. Chiar şi în cazul în care clubul îmi va da banii, tot va fi greu să mai evoluez la CSU. Totul depinde de oficialii grupării. Probleme la salariu nu sunt, întrucât am stabilit acest aspect încă de anul trecut, când am semnat contractul. Momentan am oferte aproape duble ca sumă de contract. Sunt în discuţii cu formaţii din Italia şi Spania, acolo unde îmi doresc să revin, dar sunt tatonări şi cu echipe din SUA”, a menţionat Drăguşin.   

Pleacă şi garda veche

Totodată, „studenţii” se vor despărţi în această vară şi de Saşa Mijajlovic sau Darko Veljovic, jucătorii care sunt la final de contract. În schimb, lui Enes Hadjibulic i-a fost prelungită înţelegerea. La capitolul achiziţii, certitudine este Andrei Căpuşan, care a semnat un acord pe două sezoane. Se negociază cu Adrian Blidaru, Liviu Dumitru şi David Lawrence (ambii de la BC Argeş Piteşti). Cu ultimul chiar s-a semnat un precontract încă de la începutul sezonului trecut, dar înţelegerea a căzut întrucât americanul a solicitat, între timp, o sumă mai mare la salariu. 

Miza pe micii baschetbalişti

În altă ordine de idei, dacă problemele la prima echipă sunt tot mai accentuate, oficialii lui CSU se gândesc la tinerii baschetbalişti. Astfel, s-a ajuns la o înţelegere cu o agenţie din Serbia, care are conexiuni cu mai multe formaţii. Acordul este destinat exclusiv copiilor şi juniorilor, iar acesta constă într-un schimb de experienţă între CSU şi diferite cluburi de baschet din Serbia. Totodată, s-a schimbat strategia în ceea ce priveşte campania de transferuri: „Ne vom axa în special pe jucători tineri din ţară, sau din spaţiul ex-sovietic. Treptat, vom renunţa să mai aducem sportivi americani, întrucât cei mai mulţi dintre ei nu sunt serioşi”, a declarat directorul executiv al CSU, Marius Fetti.

În momentul de faţă sunt jucător liber de contract, întrucât nu am fost plătit
Ionuţ Drăguşin, jucător CSU

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite