Braşov: EXCLUSIV / Tatăl bătăuş din Braşov, acuzat de moartea soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV / Tatăl bătăuş din Braşov, acuzat de moartea soţiei
Braşov: EXCLUSIV / Tatăl bătăuş din Braşov, acuzat de moartea soţiei

Gheorghe Merlan are de trei ani pe rol un proces pentru omor din culpă, după ce soţia sa a murit într-un accident provocat de el. Braşoveanul care şi-a mutilat copilul şi l-a băgat în spital are un cazier bogat. Gheorghe Merlan a făcut şi puşcărie pentru furt, pe vremea când era angajat al CFR Braşov.


Monstrul cu chip de tată are un cazier impresionant. Gheorghe Merlan a lucrat în cadrul CFR Braşov ca acar, frânar şi manevrant. După 14 ani, 1999, în  a fost dat afară şi trimis după gratii sub acuzaţia de furt. Bărbatul a fost prins în timp ce fura motorină de la regionala CFR. A ieşit din închisoare după un an şi opt luni, moment din care a reînceput calvarul pentru familia lui.

La Poliţia Transporturi Feroviare dosarul lui Gheorghe Merlan este întotdeauna la îndemână pentru că periodic se mai adaugă câteva file. „La dosar sunt infracţiuni de lovire şi alte violenţe, rele tratamente aplicate unui minor, furt  de motorină, ucidere din culpă şi multe alte fapte similare. Are un dosar impresionant. Numai anul acesta sunt două plângeri pentru că şi-a bătut băiatul şi unul pentru că şi-a bătut fata, care este majoră“, ne-a spus agent şef principal, Anton Anti, de la poliţia Transporturi Feroviare din Triaj.

Şi-a omorât soţia

Gheorghe Merlan este de trei ani cercetat în libertate pentru ucidere din culpă după ce, băut fiind, s-a urcat la volan şi a provocat un grav accident de circulaţie. În urma impactului, soţia lui a murit pe loc sub ochii îngroziţi ai băiatului său care avea atunci doar 10 ani.

  

image

                                      
El este vinovat de moartea surorii mele şi copiii ăştia au ajuns şi ei victimele acestui monstru. Acest băiat a rămas cu o traumă puternică după ce şi-a văzut mama murind sub ochii lui. Criminalul ăla nici nu a iubit-o pe sora mea, pentru că la mai puţin de 40 de zile de la moartea ei, el şi-a adus o altă femeie în casă“, povesteşte cu lacrimi în ochi Lăcrămioara Nechifor, mătuşa copiilor.




Şi eu am rămas şocat după accident, că a murit în braţele mele. A fost vina mea că am băut la Zilele Hărmanului, dar m-am dus acolo să mă distrez nu să mă uit la alţii cum beau“, spune în apărarea lui Gheorghe Merlan. Bărbatul găseşte scuze şi pentru bătăile aplicate copiilor. „Nu mă respectă şi nu mă ascultă. Eu ce să fac? Mă apucă nervii şi mi se întunecă privirea. Cred că sunt bolnav“, spune el.

Unchiul băiatului spune şi el că, în urmă cu două săptămâni, Gheorghe Merlan şi-a lua copilul cu el la furt de fier vechi.    

 

image


Trăieşte doar din pensiile de urmaş ale copiilor şi din alocaţia celui mic. Cu banii lor se duce la barul din cartier de unde ia tot felul de femei acasă“, spune şi unchiul copiilor, Viorel Andreş.




Băiatul va fi preluat de Protecţia Copilului


După ce duminică Bogdan Gabriel a ajuns din nou la spital în urma uneia dintre bătăile aplicate de propriul tată, Direcţia pentru protecţia Copilului Braşov a luat o decizie clară.

                                   

image

Mătuşa lui îl va ţine o săptămână, până când i se scoate ghipsul de la picior, apoi îl vom transfera la Centrul de plasament Domino. Poliţia întrerupsese cercetarea pentru ucidere din culpă pe motiv că trebuie să aibă grijă de copii. Acum a redeschis dosarul şi faptele se vor cumula. Dacă va fi reţinut şi i se va da mandat de arestare, atunci îl vom lăsa pe copil acasă, în grija surorii lui care este majoră“, spune Radu Mailat, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Braşov.



Cadou de ziua lui – bătaie cruntă


Povestea de groază prin care a trecut copilul de 13 ani a ieşit la iveală duminică, după ultima criză de nervi a tatălui său. Cu numai două zile înainte, Bogdan îşi sărbătorise ziua de naştere. După ce ani de zile a suportat bătăi şi injurii din partea celui care i-a dat viaţă, băiatul a ajuns pentru a treia oară în grija medicilor de la spital, de această dată cu piciorul în ghips. De această dată băiatul nu se va mai întoarce lângă părintele său.

Declaraţie „Pentru toate faptele sale ar putea primi 10 ani de închisoare“, cms. Valentin Nechita, Poliţia TF Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite