Braşov: Concernul aeronautic EADS vrea să înceapă investiţia de la Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Concernul aeronautic EADS vrea să înceapă investiţia de la Ghimbav
Braşov: Concernul aeronautic EADS vrea să înceapă investiţia de la Ghimbav

Prefectul Ion Gonţea s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii celui mai mare concern aeronautic şi de apărare din Europa, EADS, care intenţionează să dezvolte un Parc Tehnologic Aerospaţial pe platforma IAR Ghimbav. Mai citiţi şi:  IAR Ghimbav, de trei ori mai profitabil decât anul trecut

Investitorii au reamintit că au încheiat un Memorandum de înţelegere cu Guvernul României şi că doresc să înceapă activitatea anul viitor.
Prefectul Ion Gonţea a solicitat tuturor instituţiilor abilitate să avizeze şi să autorizeze activitatea subsidiarei EADS din România, Premium Aerotec GmbH, să urgenteze emiterea documentelor, astfel încât să se poată începe construcţia noilor hale, având în vedere că este vorba despre o investiţie strategică,de mare importanţă pentru judeţul Braşov care poate da un nou avânt industriei de aviaţie braşovene.
Din datele oferite de investitori, prima etapă a proiectului presupune construirea de hale industriale şi birouri pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, pentru ca ulterior să se suplimenteze aceste spaţii cu încă 12.000 de metri pătraţi. Pentru anul 2010, se prognozează angajarea a 300 de persoane, urmând ca numărul lor să ajungă în anul 2014, la 700. Investiţia este estimată la suma 92 de milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite