Braşov: Rareş Dumitrescu, scrimerul de argint al României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Dumitrescu
Rareş Dumitrescu

Sabrerul braşovean a devenit vicecampion mondial la doar 25 de ani, fiind învins în finala Mondialelor din Antalya de neamţul Nicolas Limbach. La patru ani distanţă după ce un alt braşovean, Mihai Covaliu, cucerea medalia de aur la Leipzig, Rareş Dumitrescu şi-a imitat antrenorul şi a urcat pe podium.

Sabrerul pregătit în prezent de fostul campion olimpic Mihai Covaliu a confirmat forma bună prin care trecea în ultima perioadă, ocupând în prezent locul patru în clasamentul Cupei Mondiale. În drumul spre finală, braşoveanul a trecut de ungurul Tamas Decsi, cu 15-10, dar nu a reuşit să-i facă faţă gigantului german, Nicolas Limbach (1,95 metri), care s-a impus cu 15-11. Pentru Rareş Dumitrescu, vicecampion european cu echipa în acest an la Plovdiv, argintul din Turcia reprezintă cea mai mare performanţă a carierei sale. Anul 2009 pare să fie aşadar unul perferct pentru sabrerul braşovean, care în iulie s-a căsătorit cu Dana, cea care îi este alături încă de pe băncile liceului. Performanţa este cu atât mai lăudabilă cu cât Rareş a fost aproape să se retragă prematur din activitate după Olimpiada de la Beijing, nemulţumit fiind de recompensele financiare obţinute din scrimă.

Dezamăgit, după Olimpiadă

Chia dacă a fost la un pas să se retragă din activitatea competiţională după Jocurile Olimpice de la Beijing, Rareş Dumitrescu a fost întors din drum de Mihai Covaliu, cel care a preluat naţionala masculină de scrimă şi l-a convins pe actualul vicecampion mondial să continue în acest domeniu. „Au fost clipe dificile pentru mine, imediat după Olimpiadă. Eram dezamăgit că rezultatele întârziau să apară şi intrasem într-un con de umbră. Nu mai aveam motivaţie şi chiar m-am gândit serios să renunţ. Însă, am avut noroc că a venit Mihai Covaliu la lotul naţional şi am depăşit acest moment nefast al carierei“, a rememorat Rareş momentele de după Olimpiada din 2008.  

„Am simţit că pot lua medalie“

Scrimerul de la poalele Tâmpei a avut o evoluţie apreciată acum câteva săptămâni la Europenele de la Plovdiv, din Bulgaria, ieşind vicecampion cu echipa. „M-am pregătit foarte bine în ultimele săptămâni pentru aceste Campionate Mondiale şi am venit încrezător în forţele proprii în Turcia. Chiar eram sigur că pot obţine o clasare pe podium. Meciul cu ungurul Tamas a fost extrem de greu, dar am speculat la maxim erorile lui şi am reuşit să-l înving. Am fost extrem de fericit la finalul acelui duel, întrucât aveam o medalie asigurată. Cred că puteam chiar să iau medalia de aur dacă eram puţin mai atent, dar aşa a fost să fie. Am întâlnit un adversar foarte valoros, care nu mi-a dat multe şanse. Oricum, trăiesc un moment de bucurie intensă, iar acum sunt foarte mulţumit că nu m-am retras din activitate“, ne-a declarat Rareş.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite