Braşov: Drumurile turistice spre Braşov, vor fi reparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3 contracte de finanţare au fost încheiate pentru modernizarea unor drumuri de interes turistic din zona montană, incluse în masterplanul de dezvoltare turistică pentru perioada 2008-2018. Amenajarea celor trei drumuri va permite crearea unei axe de comunicare între zonele care fac obiectul proiectelor de dezvoltare turistică şi conservare a patrimoniului cultural şi siturile turistice.

Aceste investiţii vor îmbunătăţi infrastructura de acces destinată activităţii de turism. Totodată se urmăreşte şi o creştere economică importantă prin atragerea investiţiilor în zonele turistice.

Se va asigura această dezvoltare prin facilitarea schimbului de produse sat-oraş, accesul la reţeaua de drumuri judeţene, naţionale şi căi ferate, dezvoltarea agroturismului, turismului balnear, turismului de agrement şi de afaceri.


Revitalizarea turismului va duce la crearea de locuri de muncă durabile, atât în servicii turistice, cât şi în activităţi conexe, precum producţia artizanală, realizarea de preparate culinare tradiţionale, târguri şi manifestări specifice regiunii.


Proiectele au fost realizate de consiliul judeţean Argeş şi valoarea totală a celor trei proiecte se ridică la aproape 45 de milioane de euro. Durata de finalizare a lucrărilor de modernizare este cuprinsă între 16 şi 28 de luni.

Prin aceste proiecte se va reabilita Drumul Judeţean 730  pe o distanţă de 10 kilometri, pe traseul Podul Dâmboviţei - Dâmbovicioara - Ciocanu – până la limita judeţului Braşov. Acest drum facilitează accesul către 14 chei declarate monumente ale naturii, cinci peşteri declarate zone protejate şi către Parcul Naţional Piatra Craiului.


Cel de-al doilea drum care va intra în reparaţii capital este DJ 734 Voineşti-Lereşti-Voina, cu o lungime de 19 kilometri. Acesta facilitează accesul către cabanele şi obiectivele turistice din zonă, la traseele montane Iezer - Păpuşa şi la barajul Râuşor. Aceasta este unica legătură rutieră între DN 73 Piteşti-Braşov şi zona agroturistică Lereşti.


Ultimul proiect aprobat este pentru DJ 703 I, care va fi refăcut pe o lungime de 25 de kilometri.  Se va realiza şi o axă de comunicare între zona turistică şi balneară deja existentă în Brădet şi siturile turistice care se vor dezvolta ulterior, cum ar fi pârtia de schi de la Moliviş.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite