Intervenţie dificilă: O mamă diagnosticată cu AH1N1 a adus pe lume un băiat sănătos UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Maternitatea Braşov au provocat o naştere prematură în cazul unei gravide de 28 de ani, care a contractat virusul gripei porcine. Copilul a fost salvat, însă mama se află în stare gravă, la Spitalul Judeţean, potrivit bzb.ro.

ORA 10.30 Băieţelul adus pe lume la Maternitatea din Braşov este perfect sănătos, potrivit medicilor. Virusul AH1N1 nu se transmite de la mamă la făt. „La naştere, copilul cântărea 2040 de grame, iar acum are 2400 de grame. Băiatul se află în secţia de prematuri, iar starea sa de sănătate este foarte bună“, a completat dr. Ionel Moldovan.

ORA 10.00 Medicii de la Maternitatea Braşov spun că micuţul a fost adus pe lume, în urma unei intervenţii dificile, în data de 12 februarie a acestui an. „Copilul este bine şi se află în continuare sub atenta supraveghere a specialiştilor. La momentul intervenţiei, sarcina femeii era de 34 de săptămâni, iar ulterior naşterii, copilul a luat constant în greutate", a explicat pentru Adevărul de Seară Braşov, Ionel Moldovan, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.

Starea mamei diagnosticate cu virusul AH1N1 s-a agravat în ultima perioadă. Femeia este internată pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Braşov.

„Prognosticul este rezervat în cazul stării de sănătate a mamei. Cazul nu este singular. Un bărbat de 51 de ani a fost confirmat cu virusul AH1N1, săptămâna trecută“, a declarat Mădălina Siminea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. 

ORA 8.30 O femeie de 28 de ani, însărcinată fiind, a contractat virusul AH1N1.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Alexandru Bălescu, a spus pentru bzb.ro că femeia a fost internată mai întâi la Spitalul de Boli Infecţioase, cu patologie respiratorie gravă, unde a fost monitorizată, având în vedere că se afla în grupa de risc pentru virusul „gripei porcine", după care a fost transportată la Maternitate. Din păcate, din cauza complicaţiilor, medicii au fost nevoiţi să îi facă cezariană pentru a salva copilul, iar imediat după naştere a fost transportată la Spitalul Judeţean.

Femeia a fost adusă la Spitalul Judeţean la sfârşitul săptămânii trecute, pe secţia Reanimare, fiind şi în prezent sub observaţia medicilor. „Femeia a fost adusă la sfârşitul săptămânii trecute, pe secţia Reanimare, într-o stare foarte gravă. Din ce am aflat, femeia era gravidă în luna a opta sau a noua. După ce a fost transferată de la Infecţioase la Maternitate, unde a şi născut prin cezariană, starea ei a continuat să se agraveze, astfel că se punea problema unui transfer la Institutul de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti. În cele din urmă a fost adusă la noi. Pentru că a făcut complicaţii, femeia necesită terapie extrem de costisitoare, pentru a o salva. Acum, starea ei s-a îmbunătăţit, dar nu suficient. În următoarea perioadă vom afla care sunt şansele ei de supravieţuire", a precizat dr. Adrian Albotă, directorul medical de la Spitalului Judeţean Braşov, pentru bzb.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite