Două tone de haine şi încălţăminte second hand, confiscate din Piaţa Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea s-a desfăşurat astăzi, între orele 09.30-14.30. Zeci de saci, plini cu haine, încălţăminte şi parfumuri contrafăcute, au fost confiscaţi de oamenii legii, spre marea nemulţumire a comercianţilor care au făcut un adevărat scandal.

Poliţiştii au descins în forţă, însoţiţi de jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare. Controlul de rutină s-a transformat într-un adevărat scandal când comercianţii au văzut că toată marfa le este confiscată.

„Noi trăim aşa din munca noastră de pe vremea lui Ceauşescu. Nu furăm, nu dăm în cap, noi trăim. Noi ascultăm, da şi el să ne ajute. Dacă noi plecăm, unii de aicea, să nu mai fie Piaţa Traian să fie o singură piaţă, la Talcioc", a spus administratorul Pieţei Traian, Gavril Gabor, citat de www.brasovultau.ro. Autorităţile nu s-au lăsat înduplecate şi au indisponibilizat peste două tone de haine şi încălţăminte second hand.

„În timpul acțiunii au fost controlate 11 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, 11 autovehicule și au fost indisponibilizate 2.032 de kilograme de îmbrăcăminte și încălțăminte second hand, care erau comercializate în condiții ilegale. De asemenea, s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.300 lei, cinci la Legea 12/1990, patru la Legea 61/1991 și trei la alte acte normative. Două dintre sancțiunile la Legea 61, în cuantum de 100, respectiv 400 lei, au fost aplicate unor rude ale comercianților, care au devenit recalcitrante în timpul controlul, dar au fost calmate de intervenția promptă a polițiștilor și jandarmilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Oamenii legii avertizează că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare, în piețe și locuri publice din județul Brașov.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite