Două spaţii noi de agrement, pentru braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte două parcuri vor fi construite cu bani de la Fondul pentru Mediu. Parcul „Tiberiu Brediceanu" şi parcul din Noua vor fi gata până în toamna acestui an.

Pornind de la Aleea „Tiberiu Brădiceanu" şi până la Arena Olimpia, braşovenii se vor bucura de un spaţiu de agrement dotat cu bănci, terenuri de sport, sisteme de iluminat fotovoltaic şi locuri de joacă pentru copii. În plus, aleile principale şi treptele de acces vor fi reabilitate.

Vom crea un climat de siguranţă în zonă, pentru ca acest loc să fie vizitat şi pe timp de noapte. Vom avea alei de promenadă şi locuri de joacă pentru copii", a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.

Parcul va avea un perimetru de 75.000 de metri pătraţi, va fi dotat cu fânâni arteziene şi leagăne. Zona va fi reîmpădurită şi vor fi instalate toalete ecologice.

Investiţie de 4 milioane de lei

Un al doilea parc înscris pe agenda primăriei este reamenajarea zonei Lacului din Noua. Insula din mijlocul lacului va fi reamenajată pentru a deveni un loc de relaxare.

În jurul lacului vor fi realizate locuri de joacă, zona de debarcader va fi reînnoită, iar de jur împrejurul lacului va fi o alee de promenadă şi chiar şi o pistă pentru biciclişti.

În total, investiţia se ridică la peste 4 milioane de lei, iar proiectele au fost validate de Administraţia Fondului pentru Mediu. Pentru realizarea celor două proiecte, municipalitatea va suporta doar 20% din investiţie. Lucrările vor fi gata în toamna acestui an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite