Vântul a smuls vârful bradului din Piaţa Sfatului. Două macarele lucrează pentru a reîmpodobi bradul FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grajdan
Foto: Stelian Grajdan

Chiar în ziua în care se aprinde iluminatul de sărbătoare în Braşov, autorităţile au întâmpinat o problemă destul de spinoasă. Vântul puternic de ieri a cam deranjat ornamentele şi a lăsat bradul bont.

Având experienţa neplăcută din 2008, când bradul din Piaţa Sfatului s-a prăbuşit din cauza rafalelor de vânt, tot înainte cu o zi de a se da startul la distracţie, în această dimineaţă, autorităţile au decis să reancoreze gigantul de 25 de metri, după ce în cursul zilei de ieri a rămas fără vârf. Mai mulţi muncitori, două macarale şi o maşină a pompierilor au intervenit încă de la primele ore ale dimineţii, pentru ca bradul să fie ca nou până diseară, la ora 17.00, când este programată aprinderea luminilor de sărbătoare în oraş.

Echipele de intervenţie au de efectuat o muncă destul de grea: să susţină şirurile luminoase şi de beteală şi apoi se le prindă din nou de vârful bradului, care a fost „remodelat".

Foto: Stelian Grajdan

Click pe poze pentru a vedea cum s-au chinuit muncitorii să refacă bradul

Bradul a fost montat în Piaţa Sfatului încă de pe data de 22 noiembrie, iar la finele săptămânii trecute a fost finalizată şi împodobirea sa. Acesta a fost împodobit cu ghirlande luminoase cu peste 5.000 de beculeţe, precum şi cu 500 de globuri şi cu 30 de sfere luminoase cu aproximativ 100 de beculeţe fiecare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite