Braşov: Două milioane de lei pentru promovare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a semnat, astăzi în incinta Cetăţii Râşnov, contractele pentru finanţarea din fonduri europene a două proiecte ce vizează promovarea potenţialului turistic al oraşului Râşnov şi al zonei munţilor Bucegi. Ce a făcut Udrea la Râşnov, vedeti AICI

“Mă bucur că în cetate sunt foarte mulţi turişti care au venit să viziteze acest frumos obiectiv, atât pentru frumuseţea locurilor, cât şi pentru istoria pe care o pot palpa în cadrul cetăţii. Cel mai important lucru la această întâlnire este că am reuşit să semnăm primele două proiecte de promovare ale unor destinaţii turistice prin intermediul fondurilor europene”, a spus Udrea.

55 de milioane de euro pentru promovarea turistică

Potrivit ministrului, banii pe care Uniunea Europeană îi alocă promovării destinaţiilor turistice româneşti prin Ministerul Turismului până în anul 2013 sunt în sumă de 55 de milioane de euro. Elena Udrea a adăugat că turismul este o resursă uriaşă de contribuţie la bugetul naţional, dar şi un generator de locuri de muncă. Referindu-se la promovarea Microregiunii Turistice Bucegi, Elena Udrea a afirmat că trebuie să se promoveze cât mai serios această zonă: “Până vom reuşi să ridicăm nivelul infrastructurii specifice turismului la standardele la care am putea să fim competitivi la nivel internaţional, să promovăm staţiunile montane. Nu putem sta în loc până avem drumuri în România şi infrastructura de cazare la standarde pe care le dorim. România se poate vinde în exterior pentru că avem foarte multe de arătat. Este un pas foarte important pe care îl facem azi pentru promovare turistică pe bani europeni”.

În horă cu primarii şi prefectul

După semnarea documentelor, Elena Udrea a asistat la un scurt program folcloric după care s-a prins într-o horă alături de turişti şi autorităţile locale, apoi a vizitat Cetatea Râşnov. De asemenea, aceasta a vizitat şi şantierul de construcţie al celor trei trambuline de sărituri cu schiurile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European.
Valoarea fiecăruia dintre cele două proiecte ale căror contracte au fost semnate este de un milion de lei, din care 2% reprezintă contribuţia autorităţilor publice locale beneficiare. În cadrul primului proiect vor fi promovate Cetatea Ţărănească Râşnov, Biserica Veche Românească, Muzeul Râşnov, Biserica Evanghelică, precum şi tradiţiile şi obiceiurile locale, festivalurile şi sărbătorile care au loc în zonă. De asemenea, administraţia locală va putea promova zona Râşnovului şi în cadrul târgurilor naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Tineretului, crearea unui portal dedicat turismului local şi editarea de materiale informative.

Portal web de promovare a Bucegilor


Cel de-al doilea proiect, aparţinând Asociaţiei Microregiunea Turistică “Munţii Bucegi”, are în vedere dezvoltarea turismului de pe Valea Prahovei şi din zona Râşnov-Bran, prin acţiuni de promovare care includ realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web dedicat zonei turistice Bucegi, realizarea unor tipărituri de prezentare a zonei, precum şi realizarea şi amplasarea unor panouri stradale. Potrivit preşedintelui asociaţiei amintite, Adrian Veştea, “zona a avut de suferit pe vremea comuniştilor, care au dorit o industrializare excesivă. Acum sperăm să reparăm ceea ce s-a stricat timp de câteva decenii”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite