Două oraşe au primit 12 milioane de euro pentru dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Topliţa va beneficia de fonduri pentru servicii sociale şi creşterea siguranţei localnicilor
Topliţa va beneficia de fonduri pentru servicii sociale şi creşterea siguranţei localnicilor

Trei proiecte depuse de autorităţile locale din Topliţa şi Miercurea Ciuc au primit finanţare, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

La Topliţa, o centrală termică va fi trasformată în centru social. Aici vor funcţiona funcţiona un cămin pentru persoane vârstnice, un birou de consiliere, un centru de zi pentru copiii proveniţi din medii defavorizate, o cantină şi un cabinet medical. Bugetul nerambursabil, de peste 4,5 milioane lei, va fi folosit pentru a oferi mai multe servicii sociale şi de sănătate, fără ca oamenii să fie nevoiţi să se deplaseze între mai multe locaţii. Proiectul se va derula pe 24 de luni, şase furnizori privaţi de servicii sociale vor beneficia de un sediu modern, pentru a-şi desfăşura activitatea şi vor fi create 34 de locuri de muncă.
Finanţarea vizează şi creşterea siguranţei localnicilor. În jurul instituţiilor publice (Tribunal, Prefectură, Primarie), al şcolilor şi în zonele cunoscute cu grad ridicat de risc vor fi instalate 60 de camere de supraveghere şi una de monitorizare. Proiectul beneficiază de o sumă nerambursabilă de peste 1,4 milioane de lei, din valoarea totală de 1,87 milioane şi va fi finalizat în termen de 15 luni.
Miercurea Ciuc primeşte, în schimb fonduri pentru modernizarea spaţiilor verzi din centrul municipiului. Cu o valoare totală de peste 4,2 milioane lei, proiectul îşi propune dezvoltarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor verzi cu acces public, prin păstrarea vegetatiei şi adaugarea unor exemplare noi, din specii autohtone aclimatizate în Harghita. Lucrarile, finantaţe cu suma nerambursabilă de 3,3 milioane lei, vor asigura asfaltarea a peste 6,6 kilometri de alei, prin folosirea pavajelor diversificate şi amplasarea elementelor de mobilier urban, stâlpi de iluminat şi aranjamente florale. Vor fi amenajate piste pentru biciclişti şi o suprafaţă o zonă cu echipamente pentru fitness în aer liber, destinata atat. Proiectul va derula pe o perioadă de un an şi va duce la crearea a 50 de locuri de munca temporare şi 5 permanente.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite