Dosar de abuz în serviciu la Ambulanţa Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au deschis un dosar penal sub acuzaţia de abuz în serviciu, care vizează mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă

Procurorii susţin că, potrivit informaţiilor pe care le deţin, instituţia publică ar fi favorizat o companie privată - „Asistenţa SOS" SRL, care îi aparţine fostului director al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Cătălin Şeitan. Firma asigură asistenţă medicală la domiciliu, în baza unui contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Urmare a informaţiilor deţinute şi a verificărilor s-a constituit un dosar penal. Luni i s-a dat un număr şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu faţă de mai mulţi angajaţi din cadrul Ambulanţei Braşov", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Monica Munteanu.

Hârtia buclucaşă

Se pare că totul a pornit de la o hârtie semnată de medicul şef operativ al Ambulanţei, dr. Magdalena Piroska, în care scria că instituţia trebuie să acorde, zilnic, şapte curse companiei private.

Scandal cu o zi înainte de concurs

Întâmplător sau nu, întergul scandal a izbucnit cu o zi înainte de concursul organizat la Bucureşti pentru funcţia de manager al Ambulanţie. La concurs s-a înscris, alături de Mioara Văitiş, actualul manager, şi David Zsigmond Levente, consilier juridic în cadrul instituţiei. Un angajat al instituţiei, care a ţinut să îşi păsteze anonimatul, susţine că este vorba despre „un scandal bine gândit, dar mai puţin bine pus în practică, tocmai în momentul concursului pentru şefia instituţiei".

Aflaţi mai multe amănunte despre „afacerea ambulanţa“ din ediţia de mâine a cotidianului „Adevărul“.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite