„Donează sânge! Fii erou!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este numele unei campanii organizată de Asociaţia Ştiintifică a Studenţilor Medicinişti Braşoveni, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov, prin care se doreşte ca braşovenii să conştienteze cât de important este să doneze sânge şi să dea o mână de ajutor celor care sunt în suferinţă.

Campania „Donează sânge! Fii erou!" va avea loc în perioada 23 şi 27 mai şi organizatorii speră ca, pe durata acţiunii, numărul de donatori să se ridice la 400 şi să se recolteze o cantitate de aproximativ 200 de litri de sânge.

Motivele care i-au determinat pe organizatori să iniţieze această campanile sunt deficitul de unităţi de sânge şi preparate din sânge cu care se confruntă clinicile din Romania, incapacitatea Centrului Regional de Tranfuzie Sanguină de a face faţă tuturor cererilor care vin din partea unităţilor spitaliceşti, dar şi imposibilitatea acestora de a apela la Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov, pentru necesarul de sânge şi preparate din sânge necesarii bolnavilor în grijă.

Campania doreşte să-i sensibilizeze şi pe tineri cu privire la importanţa actului de donare a sângelui. În acest sens se vor distribui şi pliante informative studenţilor din campusurile universitare ale centrelor participante, mai ales că „un procent de 30% din tinerii care au donat sânge la campaniile noastre anterioare au devenit donatori cronici ai Centrelor de Transfuzie Sanguină respective", spun organizatorii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite