Doi jandarmi braşoveni au primit titlul de „Erou al comunităţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre şeful postului de jandarmi montani din Zărneşti, Marian Baljiu, şi pe plutonierul Valentin Cigăran, de la Detaşamentul 1 Mobil. Ei au fost decoraţi de Autoritatea Naţională Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din Braşov.

Marian Baljiu a intrat în Jandarmerie în 1999 şi s-a remarcat în toate misiunile la care a participat. „A participat şi a absolvit mai mutle cursuri de intervenţie-salvare în zone montane şi greu accesibile, fapt ce l-a ajutat, de-a lungul timpului, să participe la misiuni  deosebit de dificile pe care le-a organizat şi condus pentru salvarea a foarte multe persoane aflate în dificultate, fără a pune în pericol viaţa persoanelor salvate sau a subordonaţilor cu care a executat misiunile de salvare", a declarat generalul de brigadă Eugen Pop, inspectorul şef al Jandarmeriei braşovene.

Plutonierul major Marian Blajiu, care conduce postul de jandarmi  montani din Zărneşti, a avut anul trecut 12 acţiuni de intervenţie - salvare în Masivul Piatra Craiului şi a salvat viaţa a salvat 17 persoane.


Plt. Valentin Cigăran, de la Detaşamentul 1 Mobil, s-a remarcat pentru modul cum a condus „echipaje de intervenţie în acţiuni de restabilire a ordinii publice în diverse conflicte".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite